Print Friendly, PDF & Email

אחד הדברים המרכזיים שאנו מחכים לו כשאנחנו טסים לחו"ל הוא הניתוק – אין טלפונים, אין חדשות – רק אתם והטיול שלכם. עם זאת, אחת הדרכים הקלות והמהירות לחסוך בעלויות הטיול הוא שימוש בשירותים הנכונים – ופה נכנס לתמונה הסמארטפון שלכם.

כדי לייעל לכם את הזמן ולחסוך לכם הסתבכויות מיותרות, ריכזנו כאן את האפליקציות המרכזיות שככל הנראה תפגשו לפחות פעם אחת במהלך שהותכם בחו"ל.

מוזמנים להתחיל למחוק תמונות מיותרות, ולהתחיל להוריד אותן 🙂

אפליקציית מפות

  • מפס מי (maps me) – אפליקציה פשוטה למדי, מאד מזכירה את גוגל מפות. היתרון שלה – תוכלו להוריד את המפה של האיזור שמעניין אתכם ולהשתמש בה ללא אינטרנט. עבור אלו שהולכים לטרק – במסלולים המוכרים תוכלו למצוא סימוני שבילים שיעזרו לכם לנווט (לא תמיד אמין).
    למה זה רלוונטי לכם?
    בזמן שהותכם כנראה שלא יהיה לכם אינטרנט בכל מקום (במיוחד אם מדובר באזורים לא מפותחים כמו בורמה), ואם תרכשו חבילת גלישה בארץ/בחו"ל תרצו לשמור אותה למטרות אחרות, ולכן עדיף להסתמך על אפליקציות שעובדות ללא רשת.
אפליקציית מפס מי
אפליקציית מפס מי

אפליקציית תרגום

  • גוגל טרנסלייט אופליין – אם חשבתם שהאנגלית שלכם טובה ולכן תוכלו להסתדר טוב בחו"ל, כדאי שתשאלו את עצמכם מה רמת האנגלית של תושבי המדינה שבה תטיילו. פעמים רבות ניתן להסביר את עצמכם בנפנופי ידיים אבל לעיתים תצטרכו פתרון קצת יותר רציני.
    את האפליקציה אתם כנראה מכירים ומשתמשים בה לא מעט, מה שרבים לא יודעים הוא שניתן להשתמש בה ללא אינטרנט, באמצעות הורדת המילון בשפה שאתם צריכים מראש.

אפליקציות להזמנות לינה (הוסטלים ומלונות)

ברוב המקומות המתויירים תוכלו למצוא מקום לינה בעת הגעתכם. עם זאת, אם תרצו להיות בטוחים שמדובר במקום נחמד, עם אווירה טובה, תוכלו לעשות זאת באמצעות הזמנה מהירה מראש. יש שתי אפליקציות מרכזיות שמשתמשים בהן: אגודה (agoda) ובוקינג (booking). לעיתים מקומות לינה שקיימים באחת אינם מופיעים בשניה, אך השוני המשמעותי הוא הבדלי המחירים – לשתי האפליקציות הסכמים שונים עם מקומות הלינה ולכן עבור אותו הוסטל/מלון תוכלו למצוא פערי מחירים משמעותיים. ההמלצה שלנו: הורידו את 2 האפליקציות והשוו מחירים אחריי שמצאתם מקום לינה שמוצא חן בעינכם.

ואל דאגה – היום שלכם לא הולך להתבזבז על חיפושי מלונות. הדרך הטובה והמהירה ביותר היא שימוש בסינון: סמנו דירוג גבוה מ-8 ומיינו את התוצאות לפי מחיר. וודאו שהמיקום של התוצאה הזולה ביותר מתאים לכם וקחו אותו! עד כה לא נפלנו בשיטה הזו 🙂

הזמנת לינה (דירות)

Airbnb – הקונספט הוא אנשים פרטיים שמשכירים את דירותיהם/חדרים מתוך הדירה במחיר שהוא בדרך כלל זול יותר ממלון. נוח מאד במדינות שהן יקרות יחסית, ושימושי בעיקר בערים גדולות (אנחנו השתמשנו רבות בטאיוואן).
איך בפועל זה קורה?
מבצעים הזמנה עבור מקום שמוצא חן בעיניכם, לאחר מכן תוכלו לצור קשר עם בעל הדירה באמצעות מערכת ההודעות של האפליקציה ולקבוע איתו כיצד תקבלו את המפתח.

נשמע לכם בהתחלה אולי קצת חשוד ומוזר – אבל זה עובד, ועובד לא רע בכלל. אבל חשוב שתשימו לב למספר דגשים:

  • מיקום – דירות רבות מושכרות במחיר זול בשל מיקומן. אם הדירה רחוקה מהמרכז אך אתם יודעים כי היא נגישה מבחינת תחבורה ציבורית, זו לא אמורה להיות בעיה. רוב המטיילים יוצאים בבוקר וחוזרים בערב, לכן פעמים רבות החיסכון במחיר מתעלה על "בזבוז הזמן" בתחבורה.
  • תזמון – במקרה זה קצת קשה להיות ספונטניים לחלוטין. לאחר הזמנתכם תצטרכו לקבל אישור מהמארח, לכן אם אתם מתכננים להזמין דירה מהיום להיום לא בטוח שהמארח יספיק לענות לכם. יום-יומיים מראש זהו זמן סביר בדר"כ.
  • תגובות – תגובות הן דבר משמעותי. אם קראתם תגובות טובות, בדר"כ לא תיפלו. שימו לב לתגובות שליליות או היעדר תגובות (מניסיון רע – ייתכן שלא נכתבו תגובות כי לאנשים לא היה נעים ללכלך…).

הזמנת מונית (שהיא רכב פרטי)

כדי לחסוך עלויות ולהיות בטוחים שלא קיבלתם מחיר מופקע בגלל שאתם תיירים אנחנו ממליצים להשתמש באפליקציה מסודרת. על הקונספט (שלצערנו לא תפס בישראל) וודאי שמעתם: אפליקציה שמקשרת בין נוסעים ונהגים פרטיים. לפעמים מדובר במוניות בבעלות חברה, ולעיתים באנשים פרטיים עם הרכב שלהם.

יש 3 אפליקציות עיקריות שקיימות היום בשוק, השוני העיקרי הוא איפה אתם מטיילים:

  • אובר (uber) – פועל נהדר במדינות אירופה וגם בתאילנד.
  • גראב (grab) – השתמשנו בויאטנם, מציעים גם שירות של מוניות-קטנוע בעלות מוזלת.
  • יאנדקס (yandex) – שימושי בעיקר במדינות מזרח-אירופה, רוסיה וכו'. אנחנו השתמשנו בגיאורגיה.
אפליקציית יאנדקס
אפליקציית יאנדקס

הזמנת טיסות

פרט חשוב שרבים לא יודעים – טיסות הן כמו בורסה, הכל עניין של טיימינג הזמנה. אם אתם ספונטניים ולא לחוצים על תאריך מסויים לטיסה, ממליצים להשוות כל יום מחירים באמצעות אחת האפליקציות skyScanner או kayak. המטרה של האפלקציות דומה, עבור יעד טיסה ותאריכים שתזינו היא תמצא לכם את הסוכנות שמוכרת טיסה מתאימה במחיר הזול ביותר.

סיפור אישי: נדרשנו להזמין טיסה מתאילנד לארץ בטווח די קצר, ולכן מחירי הטיסות היו בשמיים, כאשר המחיר הנמוך ביותר היה 650 דולר. השתדלנו לחכות כמה שהתאפשר עד שיום אחד במפתיע מחיר הטיסה ירד ל-500 דולר וכך חסכנו 150 דולר!

שימו לב שלעיתים קיים הבדל במחיר בין שתי האפליקציות ולכן אם מצאתם טיסה, נסו להשוות את המחיר שלה באפליקציה המתחרה.

דרכים שיעזרו לכם להעביר את הנסיעות הארוכות:

  • נטפליקס – את האפליקציה אתם וודאי מכירים, אך הדבר השימושי ביותר לכם הוא שאת רוב התוכן באפליקציה ניתן להוריד לצפיה ללא אינטרנט.
  • שייר איט (share it) – שיתוף קבצים פשוט בין שני מכשירי טלפון. למה זה טוב? כנראה במהלך הטיול שלכם תפגשו אנשים נחמדים עם סרטים טובים שישמחו לשלוח לכם אותם אם רק תהיה לכם את האפליקציה הזו 🙂

שער מטבע מקומי

  • שער מטבע מקומי – האפליקציה currency מאפשרת לדעת את שער ההמרה של המטבע המקומי. היתרון שלה הוא שהיא עובדת ללא אינטרנט (עם השער האחרון שהיה מעודכן).
אפליקציית Currency
אפליקציית Currency

השתדלנו למליץ רק על ההכרחי ביותר מבלי להעמיס ביותר מידי אפליקציות מיותרות, חושבים ששכחנו אפליקציה חיונית? ספרו לנו על כך בתגובות ונשמח להוסיף אותה, ואל תשכחו גם להתנתק מידי פעם! 

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. ערן

    אחלה רשימה!
    גם בגוגל מאפס אפשר לשמור מפות כך שיהיו זמינות באופליין.
    עוד אפליקציה למוניות, בעיקר בחוף המזרחי היא Lyft

    1. אלי ואיריס

      היי ערן, תודה על התגובה!
      לדעתנו ההיתרון של maps me על פני גוגל מפס הוא בעיקר בכך שהאפליקציה מציגה גם שבילי טיולים ומסלולי הליכה שלרוב לא מופיעים במפות של גוגל.
      על Lyft שמענו רבות אבל טרם יצא לנו להשתמש בעצמנו.

  2. ערן (אחר)

    ממליץ ביותר על אפליקציה בשם לוקוס Locus – מפות אוףליין עם מסלולי טיול מפורטים ומדויקים וקווי גובה. פשוט מדהים ושם את maps. Me בכיס הקטן.

  3. רפאל

    אליפות תודה!

כתיבת תגובה