Print Friendly, PDF & Email

ויאטנם היא מדינה עשירה ומגוונת, שתושביה, 90 מיליון (!!), חוו הרבה לאורך ההיסטוריה שלה. עד מלחמת העולם השניה הייתה חלק מקולוניה צרפתית, לאחר מכן נכבשה ע"י היפנים, ושוב חזרה לצרפתים, עד שב-1954 פוצלה ל-2 מדינות: צפון ודרום ויאטנם. מפה אתם כנראה כבר מכירים פחות או יותר את הסיפור עם האמריקאים, המלחמה, ולבסוף איחוד המדינה השלמה תחת שלטון קומוניסטי.

לצד כל הטלטלות הפוליטיות שעברה, ויאטנם מכילה גם תרבות עשירה, נופים מרהיבים ואנשים מרתקים. כדי להבין קצת יותר מה הסיפור מאחוריי המדינה הזו החלטנו לבקר בה. מהעיר קמפוט בקמבודיה, שם גם הוצאנו את הויזה (ראו למטה), עברנו עם הסעה עד הגבול ומשם עלינו על סליפר לעיר הו צ'י מין.

קמבודיה -> הו צ'י מין -> מוי נה -> דה לאט -> נה טראנג -> הויאן (משם חזרנו להו צ'י מין בטיסת פנים והמשכנו לטאיוואן)

הו צ'י מין

התנועה בהו צ'י מין
התנועה בהו צ'י מין

הו צ'י מין, לשעבר סייגון, נקראה כך על שמו של אבי האומה, מייסד צפון ויאטנם וגם הדמות שעודדה את המלחמה בדרום המדינה. מלחמה שבסופו של דבר הביאה לויאטנם המאוחדת. העיר מונה 7 וחצי מיליון תושבים (סמכו עלינו, אי אפשר לפספס את הכאוס שיש שם) ונחשבת לבירת הדרום.

להו צי מין הגענו מקמפוט שבקמבודיה בסליפר (אוטובוס לילה), לוקחים אותו בערב ומגיעים לפנות בוקר.

הו צ'י מין היא עיר גדולה המחולקת לרובעים (Districts). רוב התרמילאים מתרכזים ברובע 1, שם גם נמצאים מרבית הגסטהאוסים, הברים והמועדונים.

מה עושים בהו צ'י מין:

  • מוזיאון מלחמת ויאטנם – ברור לגמריי שאתם לא נמצאים בחופשת תרבות ומוזיאונים, אבל המוזיאון הזה בהחלט שווה ביקור. אם אתם זוכרים שיעורי היסטוריה בהם לימדו אתכם על קומוניזם, ואיך הוא בא לידיי ביטוי –  אז זו דוגמה מהשטח. המוזיאון סוקר את כל המלחמה מתחילתה ועד סופה ומציג צד אחר במשוואה, שכנראה עליו שמעתם פחות, הצד הויאטנמי הקומוניסטי. לצד תיאור המלחמה המלווה בתמונות תוכלו לשים לב גם לתפיסת עולם קומוניסטית, שונה מזו שאנו מכירים. ממליצים להתעכב שם קצת ובאמת לקרוא את מה שכתוב.
    איך מגיעים?
    אם אתם ישנים ב-District 1 תוכלו להגיע ברגל, לנו היה חם מידי אז תפסנו אובר.

    מסוק במוזיאון מלחמת ויאטנם בהו צ'י מין
    מסוק במוזיאון מלחמת ויאטנם בהו צ'י מין
  • סטודנטים מקומיים – בטיול תמים לאורך אחת השדרות המרכזיות של הו צ'י מין עצרה אותנו חבורה של סטודנטים ויאטנמים שביקשו לדבר איתנו. התברר שמדובר בחלק מתכנית תרגול אנגלית עבורם. שיחה של 10 דק' התגלגלה לשעה, וכך מצאנו את עצמנו יום למחרת בסיור מודרך עם סטודנטים מקומיים. ראינו את האוניברסיטה בהם הם לומדים, הסתובבנו במקדשים באזור הצ'יינה טאון (אפילו למדנו איך להתפלל נכון) וטעמנו מאכלים מקומיים. לקראת הערב, התבקשנו להגיע לכיתת האנגלית שלהם. המחנך קיבל אותנו בברכה, הצגנו את עצמנו ודיברנו עם הסטודנטים בכיתה כדי שיוכלו לתרגל את האנגלית שלהם. שיא הערב היה הזמנה לארוחת ערב אצל אחד הסטודנטים. אחותו הגדולה בישלה לנו ארוחה ויאטנמית, ואנחנו בתמורה בישלנו להם שקשוקה (שאותה, אגב, הם התעקשו לאכול עם אורז ומקלות). לאחר מספר חודשים מצאנו את עצמנו מופיעים בסרטון יוטיוב ויאטנמי של קורס האנגלית שלהם.

אנחנו והסטודנטים מהו צ'י מין

מדובר באחת החוויות המטורפות שהיו לנו – אחת הפעמים היחידות שבאמת חווינו, ללא כל מסכות תיירותיות, מי האנשים במדינה שבה אנחנו מטיילים. אם תפגשו כאלו בדרך, שמרו על ראש פתוח – מדובר באנשים מקסימים שצמאים ללמוד עליכם בדיוק כמו שאתם עליהם. וגם תסמנו וי על להתנדב במזרח 🙂

 

  • שוק סופ"ש – בסופי שבוע, מול הכביש הראשי המקביל לרחוב של הברים תוכלו למצוא שוק אוכל עם כל המאכלים הויאטנמיים האפשריים (וגם הרבה אוכל משאר העולם..), אם אתם שם שווה לקפוץ.

    דוכן טיפוסי בשוק לילה
    דוכן טיפוסי בשוק לילה
  • קניות – ויאטנם היא מדינת החיקויים, את זה בוודאי שמעתם. אם מדובר ביעד האחרון שלכם, זהו המקום להתאבזר במתנות. ב-District 1 תוכלו למצוא שוק מקורה המכיל דוכנים רבים, עם החיקויים (הכי טובים שראיתי) של כל הרשתות הגדולות. מומלץ להתמקח איתם על המחירים. במקום תמצאו גם קומת אוכל ענקית עם מחירים סבירים. אם תרצו לקנות מוצרים מקוריים תוכלו ללכת לקניון שנמצא ברובע של העשירים (חפשו Zara בגוגל מפס).
  • יום כיבוש סייגון – התמזל מזלנו וביום שחגגו את יום העצמאות בארץ, נחגג באותה שנה יום הכיבוש בסייגון (30 באפריל). כמו אצלנו האירוע מתחיל מטקס צבאי מצומצם ואז בבמה המרכזית מתקיימות הופעות ענק ומסיבה מטורפת. אם אתם נמצאים שם בתאריכים אלו שווה להשאר בהו צ'י מין עוד יום בשביל זה!
  • פסח בבית חב"ד – אם במקרה נפלתם על פסח בויאטנם, כמו שקרה לנו, תוכלו לחגוג אותו בבית חב"ד. ליל הסדר מתקיים באחד המלונות המרשימים בעיר, הארוחה כשרה וטעימה. קריאת ההגדה עצמה לא קשוחה כפי שחששנו (אפילו מהירה מידי בעינינו…עם כמה שזה נשמע צרות של עשירים).
    איך מגיעים? אובר, אם אתם שומרים חג מומלץ לקחת הוסטל קרוב למלון.
מקדש סיני בצ'יינה טאון של הו צ'י מין
מקדש סיני בצ'יינה טאון של הו צ'י מין

 

לינה בהו צ'י מין:

  • Tuan Anh Hotel 168 – מלון נחמד שקרוב לרחוב המרכזי של הברים והמסיבות, אבל לא שומעים בו את הרעש. הפקיד בקבלה ממש נחמד, סיפר לנו שהוא עובד ב-3 עבודות ומרוויח בהן סה"כ כ-500 דולר בחודש. חשוב לציין שבחדר שלנו לא היה חלון (מה שגרם לנו לישון עד 2 בצהריים כל הזמן…).
  • TiTi Hotel – באחת הסמטאות שיוצאות מהרחוב המרכזי. נשארנו בו לילה כשחזרנו בשביל הטיסה לטיוואן. החדר מעט קטן והיה בקומה 6 (בלי מעלית…). אם אתם מחפשים משהו זול להעביר בו לילה זה אחלה אבל תוכלו למצוא מקומות יותר טובים.

מקומות לינה נוספים באזור התרמילאים של district 1 בהו צ'י מין:


Booking.com

 

אוכל בהו צ'י מין:

  • ABC Bakery  – מאפיה ענקית, עם המון סוגי מאפים – אפילו מצאנו שם עוגיות קוקוס בפסח! 

    ABC Bakery הו צ'י מין
    ABC Bakery הו צ'י מין
  • פאב Yolo – אנחנו לא יודעים אם זה בגלל שנפלנו על יום כיבוש סייגון, או שזה תמיד ככה, אבל האווירה שם הייתה מדהימה. הופעה חיה, בירות ומלא אנשים מכל העולם ובכל הגילאים.

    הופעה ב-Yolo
    הופעה ב-Yolo
  • מרכז מסחרי Sense Market  – בשוק החיקויים המקורה יש גם קומת אוכל עם המון פסט-פוד במחירים נוחים. במקום יש גם סופר די גדול אם החלטתם ממש לחסוך 🙂
  • דוכני רחוב – חלקכם כנראה יתפתו לאכול בכל הרשתות הגדולות שמציעה הו צ'י מין, אבל ממליצים לכם לצאת מהקומפורט זון שלכם ולהכנס לסמטאות בצידי הרחוב המרכזי של הברים. הישיבה היא סביב שולחנות נמוכים והאוכל המוגש הוא בדרך כלל המנות הבסיסיות הויאטנמיות – מרקים, אורז עם ירקות או נודלס. המחירים? עשירית מהרשתות.

    דוכני רחוב - טעים וזול!
    דוכני רחוב – טעים וזול!

 

מוי נה

כפר הדייגים במוי נה
כפר הדייגים במוי נה

 

עיירת נופש רגועה ששוכנת צמוד לחוף הים. בעיירה המון בתי מלון מפוארים ומסעדות. האטרקציה המרכזית בה היא לימוד קיט. אם אתם לחוצים בזמן ולא קריטי לכם ללמוד קיט – תוכלו לדלג על העיר.

מה עושים במוי נה?

  • סיור זריחה –  סיור ג'יפים שיוצא מוקדם בבוקר, עובר בדיונות של מוי נה, שם תוכלו להתפעל מקוריאנים שמשתגעים על טרקטורונים. לאחר מכן ממשיך לכפר דייגים ולאחד הנהרות הנשפכים לים – לדעתנו די מיותר.
  • חוף ים – החוף ידוע ברוחות החזקות שבו, מה שעוזר ללמוד קיט וגלישה. תוכלו להשכיר גלשן (אם יש לכם קצת רקע) או לקחת קורס בכל הוסטל כמעט.

לינה במוי נה:

גסטהאוס Mui Ne Garden – אחד המקומות עם המחיר תמורה הכי טוב שקיבלנו. חדרים ענקיים עם מרפסת אישית. הבעלים נחמדים. אם תצטרכו לסגור סיורים תוכלו לעשות זאת דרכם.

 

דה לאט

המפלים של דא לאט
המפלים של דא לאט

את צניחת הטמפרטורות תרגישו כשתגיעו לשם מיד, זו גם הסיבה העיקרית שהפכה ליעד תיירותי. הראשון שבנה במקום היה תלמידו של לואי פסטר (כן כן, ההוא שהמציא את תהליך הפסטור….) שחיפש מקום להקים בו מלון. בעיר תראו שילוב של בתי קפה מגניבים, שווקים מקומיים וגם מבנים מודרניים. ואיך לא…האטרקציה המרכזית – הומסטיי אצל חואן.

מה עושים בדא לאט?

  • לינה אצל חואן – חואן הוא בעל גסטהאוס אחד המפורסמים בקרב הישראלים שמגיעים לדאלאת. הוא מספר שאחד הנזירים המקומיים סיפר לו כי בגלגול הקודם שלו הוא היה יהודי וכך החל לארח ישראלים בביתו. האווירה במקום טובה, במיוחד בשישי, וגם האוכל נהדר. דרך מעולה לפגוש אנשים שעשו את המסלול ההפוך מכם ויוכלו לשתף אתכם בחוויות שלהם. דרכו גם תוכלו לסגור את הסיורים המרכזיים בדאלאת ולהיעזר במשפחה שלו בכל דבר שתצטרכו. בבית יש מחשב עם אינטרנט, לאלו מכם שצריכים להוציא ויזות להמשך הטיול. חשוב לציין שגם שמענו תגובות לא טובות עליו, לדוגמה אם תחליטו לסגור סיור מאורגן דרך סוכנות אחרת הוא יכעס עליכם. לקחנו את הסיורים דרכו ויצאנו מרוצים אז לא נתקלנו בדברים שליליים. הלינה כוללת ארוחת בוקר וערב ולכן יוצאת די משתלמת במחיר.
  • סיור איזיריידר – אם תמיד קינאתם באלה שעושים טיול אופנועים במזרח ואין לכם רשיון, זו ההזדמנות שלכם לעשות את זה. איזי ריידר הוא יום סיור שההתניידות בו היא באמצעות אופנועים. אם אתם נוהגים תוכלו לקחת אופנוע לבד, ואם לא, תתלוו לאחד הנהגים. כל הסיור מלווה בהסברים באנגלית שוטפת. בבוקר תוכלו להכין סנדוויצ'ים בבית של חואן ובצהריים תאכלו באחת המסעדות בדרך (כלול במחיר). ישנן 2 אופיצות לסיור, קצרה עד הצהריים (סביב השעה 16:00 ואורכה שהוכלת שעתיים נוספת בהן מגיעים למפלים נוסיפם אליהם ניתן להיכנס. אנחנו בחרנו בסיור הקצר יותר.

לאן מגיעים בסיור?

  • חממת פרחים – עוצרים לכמה דק' עם הסברים על גידולי הפרחים בדה לאט, ואז בעיקר מצטלמים.

    חממה לגידול פרחים בדה לאט
    חממה לגידול פרחים בדה לאט
  • מפלים –  מפלים עוצמתיים, המקום עם שבילים ומיועד לתיירים. ניתן להגיע קרוב אך לא להיכנס.
  • מפעל לייצור אטריות אורז – דרך מצויינת להבין איך מגרגירי האורז המופרדים האלה מכינים אטריות מאוחדות.

    מפעל לייצור אטריות אורז
    מפעל לייצור אטריות אורז
  • חווה לגידול פולי קפה ו…רקונים – מה הקשר אתם שואלים? מאד פשוט. הויאטנמים מאמינים כי פולי קפה שנאכלו ע"י רקונים והוצאו בצואתם מקבלים טעם שונה, משובח יותר מפולי קפה רגילים. תוכלו להנות גם מבית קפה עם נוף הררי וירוק וכמובן גם לקנות פולים הביתה. בכנות, קנינו 2 כוסות קפה, האחת רגילה והשניה מיוחדת (ויקרה הרבה יותר) ולא הרגשנו בהבדל. אבל אולי אנחנו פשוט לא מבינים גדולים.
     
  • כפר של מיעוט אתני עתיק – אם הייתם בכפרים של לאוס/קמבודיה תוכלו לזהות דימיון. מדובר בקהילה קטנה המגדלת את המשק שלה לעצמה וגרה בבתים מעץ. מה שמיוחד בה הוא שהיא נשלטת ע"י נשים, מנהיגת הכפר היא אישה וכל ההחלטות החשובות של הכפר נקבעות ע"י נשים.
  • מפעל לייצור משי – הדרך לייצור המשי מתחילתו בתולעת, ועד סופן בצעיף 🙂 תוכלו גם לטעום את שאריות התולעים שהוסבו למאכל.

    ייצור משי בדה לאט
    ייצור משי בדה לאט
  • מקדש עם בודהה עצום – שם יאסוף חואן את כולכם ויספר את סיפורו האישי. וכמובן יעלה איתכם תמונה לפייסבוק כשברקע הבודהה הענק. 

    הבודהה השמן בדה לאט
    הבודהה השמן בדה לאט
  • סנפלינג מפלים – סגרנו גם כן דרך חואן, יוצאים בבוקר בוואן לפארק לאומי מחוץ לדאלאת, שם מקבלים ציוד סנפלינג וחגורות הצלה. עוברים הדרכה קצרה והתנסות ולאחר מכן יש מסלול בתוך הפארק הכולל סנפלינג ב-3 מפלים שונים (מהקל לקשה), כאשר המפל האחרון מכונה "מכונת הכביסה" (the washing machine). הסיבה היא שכדי לעבור אותו יש לעבור דרך המפל עצמו בעת הירידה. בין קטעי הסנפליג במפלים השונים עוברים בתוך פארק יפהייפה. חלק מהמסלול כולל הליכה בתוך מים, מעבר גשרי חבלים וכו'. בנוסף המסלול כולל קטע ובוא ניתן לקפוץ למים מגובה של כ-7 מטר ומקטע אחר בו פשוט מתגלשים בתוך מפל קטן. אטרקציה מומלצת מאוד למי שלא מפחד להירטב.

    קפיצה למים במהלך סנפלינג מפלים בדה לאט
    קפיצה למים במהלך סנפלינג מפלים בדה לאט
  • שוק לילה – במרכז העיר כל ערב נפתח שוק לילה עם המון דוכני אוכל ושטויות שמוכרים לתיירים, נחמד להעביר שם את הערב.
  • בר מבוך – 100 Roof Bar – אחד הברים המגניבים שהיינו בהם, הכניסה נראית רגילה אבל אם תרצו להמשיך לבפנים תקלעו למבוך, כל דלת מובילה למקום אחר. בין לבין יש מרפסות עם אנשים ששותים. הבאסה הרצינית היא שאם תרצו עוד בירה תצטרכו למצוא את הדרך חזרה…
  • מסעדה קוריאנית – פעם ראשונה שניסינו אוכל קוריאני וממש נהננו! ממליצים לטעם את המנהBibinbap – מנה המורכבת מאורז וכמה סוגי ירקות (ניתן גם להוסיף בשר), מעליהם מונחת ביצה ורוטב קוראני (עד היום אנחנו מחפשים איפה אפשר להשיג אותו!) – את כל זה מערבבים ביחד בצלחת – סמכו עלינו, ללא ספק אחת המנות הטעימות שטעמנו במזרח. המסעדה נמצאת בעליה מעל הכיכר הגדולה של שוק הלילה. 

    אוכל קוריאני בדה לאט
    אוכל קוריאני בדה לאט
  • קולנוע – אם תרצו לחוות מהיום-יום הויאטנמי תוכלו ללכת לקולנוע המקומי (יש להם פופקורן מתוק!), רוב הסרטים באנגלית. אנחנו הלכנו לבייבי בוס בויאטנמית. חצי מהסיפור השלמנו לעצמנו – אבל העיקר החוויה 🙂 

    בית הקולנוע בדה לאט
    בית הקולנוע בדה לאט
  • בית חולים – לא מאחלים לכם, אבל אם יש צורך בטיפול רפואי כשתהיו באזור של דה לאט אל תהססו לפנות לבית החולים המקומי. הרופאים לא דוברים אנגלית טובה אבל תוכלו להעזר ב-google translate. עליכם להגיע למחלקת המיון שלהם. לפני הבדיקה תתבקשו לשלם תשלום סימלי. אם הגעתם עם סיבה מוצדקת תקבלו החזר כספי. במקום יש גם בית מרקחת לתרופות מרשם.

לינה בדה לאט:

  • חואן מציע לינה באחד החדרים בביתו שהוסב לדורמס, במקביל, במרחק הליכה, ישנו מלון עם חדרים פרטיים בבעלותו. את החדרים תוכלו לסגור דרך עמוד הפייסבוק. המחיר כולל ארוחת בוקר וערב. שומרי הכשרות יוכלו להשתמש בכלים משלהם ולבשל בביתו. הבית רחוק מהמרכז ולכן תאלצו להשתמש במוניות או להשכיר קטנוע.

 

נה טראנג

נכון כשאתם מגיעים לבורגס אתם מרגישים באילת? אז כשתגיעו לנה טראנג תרגישו במוסקבה. מדובר בעיר נופש תיירותית שנמצאת לאורך החוף (מזכירה קצת את אילת), עם המון ברים ומסעדות רוסיות. הסיבה העיקרית לביקור בה היא פארק המים Vinpearl. הפארק מכיל מתקני שעשוע רבים וגם פארק מים ענק. במקום מתקיימות כל הזמן הופעות, ותוכלו להנות ממסעדות, דוכנים, אולמות קולנוע – ממש דיסינילנד בקטן. גולת הכותרת היא שהפארק נמצא על אי והדרך היחידה להגיע אליו היא ברכבל באורך 4 וחצי קילומטר שחוצה את הים – חוויה מטורפת! מומלץ להביא איתכם חטיפים ושתיה (אם כבר טיול שנתי..).
כדי להגיע לשם תצטרכו לקחת מונית מהמלון שלכם לכניסה לפארק מים (עמדת הכרטיסים).

הגעה לפארק המים בנה טראנג ברכבל
הגעה לפארק המים בנה טראנג ברכבל
מגלשות בפארק המים
מגלשות בפארק המים

הויאן

העיר העתיקה בהויאן
העיר העתיקה בהויאן

לא רבים יודעים זאת, אך מדובר באחת מערי המסחר המרכזיות של ויאטנם. שנים רבות קישרה בין הדרום והצפון, והתיישבו בה סינים, הודים, הולנדים ויפניים. בעיר מבנים יפהייפיים שהופכים למוארים ומסתוריים בלילה. רוב התיירים שיגיעו לשם יבחרו לתפור שם בגד בעיצוב אישי, או נעליים באחת מעשרות המתפרות שיש שם.
אנחנו הגענו להויאן שבוע לפני שנגמרה לנו הויזה. כיוון שבקשת ההארכה לקחה יותר זמן משציפינו, מצאנו את עצמנו מבלים שם הרבה יותר ימים מרוב האנשים (ראו את הסיפור המלא למטה…), מה שלא מנע מאיתנו לחוות אותה כמו שצריך 🙂 

מה עושים בהויאן?

  • הום-סטיי – רבים מהתרמילאים בהויאן מחליפים את ההוסטלים הרגילים בהום-סטיי. לנו זה היה נשמע כמו חוויה תרבותית מעשירה ושונה, אך כשהגענו הבנו כי מדובר בעסק לכל דבר. הבית היה גדול ומרשים, נראה כמו וילה מעוצבת מקטלוג של איקאה. המקום נקי והמארחים נחמדים, אך אל תצפו לאירוח ויאטנמי אותנטי. חשוב לציין שזו חוויה אישית שלנו מהמקום הספציפי שבו אנחנו שהינו, אולי יהיו כאלה שיגידו אחרת. למי שרוצה מקום ברמה גבוהה מאוד אבל קצת יקר Vietnam Backpacker Hostels – Hoi An – הוסטל נהדר.
  • העיר העתיקה – אין הרבה מה להוסיף על המקום, פשוט תגיעו לשם 🙂 מומלץ להגיע לקראת השקיעה ולהשאר שם עד הערב כשהאורות נדלקים. במקום מגוון רחב של חנויות, מסעדות וברים. קחו ספר טוב, תטיילו ותעצרו לשתות משקה קר ברחוב המרכזי.
  • תפירת בגדים – בהויאן עשרות חנויות לתפירת בגדים. מומלץ להגיע מוכנים עם רעיון מדויק למה שתרצו. התפירה לוקחת מספר ימים לכן עדיף להזמין ביום הראשון שתגיעו. בנימה אישית – ראיתי המון בנות שהזמינו בגדי מזרח שנמכרים בשוק רק כדי לומר "תפרתי בהויאן" – נראה לי קצת מיותר. שווה להכנס לחנויות העיצוב הקטנות, שם תוכלו למצוא בגדים מיוחדים במחירים נוחים שיוכלו לתקן לכם במקום אם המידה אינה מתאימה בדיוק (יחסוך לכם לחפש רעיון לאיזה בגד לתפור).
  • קורס בישול – את המילים "cooking class" תמצאו כמעט על כל מסעדה. בדרך כלל אנחנו מנסים להימנע מהמלצות קלאסיות של שביל החומוס, אבל הפעם הלכנו בדרכם של כולם ובחרנו בקורס בישול של Huynh Vo. כל מה שהמליצו עליה היה נכון, בחורה פשוטה וחייכנית שהצליחה באמת במקרה. נתנה לנו יחס חם ואישי. הקורס מתחיל בסיור בשוק, עוברים לשייט בסירות המיועדות לדייג (וגם מנסים לתפוס כמה!) ולבסוף עוברים לבישול עצמו. כדי לקבוע איתה תוכלו לשלוח לה הודעה בפייסבוק. 
    קורס בישול בהויאן - התוצאה הסופית
    קורס בישול בהויאן – התוצאה הסופית

    דייג בהויאן
    דייג בהויאן כחלק מקרוס הבישול
  • שוק לילה – בעיר העתיקה כל ערב יש שוק לילה עם דוכני אוכל והמון דברים של תיירים. מסביב תוכלו להנות מברים מגניבים. לכו לכאלה שיש בהם הופעות חיות! 

    מנורות צבעוניות בשוק הלילה בהויאן
    מנורות צבעוניות בשוק הלילה בהויאן
  • אתר עתיקות My Son – היות והיה לנו הרבה זמן פנוי בהויאן, הזמנו באחד הימים טיול מאורגן לאתר העתיקות שנחשב לאחד החשובים באזור. מי שכבר ביקר/עומד לבקר בקמבודיה יזהה דימיון עם האנגקור וואט. סיור חביב עם הסברים באנגלית על ההיסטוריה של המקום וחשיבותו – מי שאין לו יותר מידי זמן פנוי יכול בהחלט לוותר.

    אתר העתיקות My Son
    אתר העתיקות My Son

 

מה לאכול בהויאן:

מכל המקומות שביקרנו בהם הויאן היא ללא כל ספק המקום שמרכז הכי הרבה מקומות עם אוכל טעים וזול.

רוב המקומות נמצאים ברחובות צדדיים של העיר העתיקה ככה שכל פעם תוכלו לנסות משהו אחר.

  • מסעדת Cafe 43 – מסעדה עם אוכל טעים וזול, אבל גולת הכותרת היא המחיר של הבירה, כנראה הכי זולה שתשתו בחייכם – חצי שקל לחצי ליטר! הטעם? קצת חלשה לטעמנו, אבל בחצי שקל אפשר פשוט להזמין יותר 🙂

    שליש בירה בחצי שקל ב-Cafe 43
    שליש בירה בחצי שקל ב-Cafe 43
  • המבורגר – Jim's Snackbar – כחובבי המבורגרים דגולים, לא יכלנו שלא להכנס להמבורגריה המערבית הנסתרת. זו הגדרה קצת כבדה, אבל מדובר בהמבורגר הכי טעים שאכלנו!
  • דוכן סופליקי – עד שטעמנו סופליקי בדוכן הזה, לא היה לנו מושג מה זה. מדובר במאכל יווני המורכב מלאפה עם שיפוד, ירקות, צ'יפס ואיזשהו רוטב שבהחלט עושה את המנה. קיימת גם אפשרות למנה צמחונית. בעלת המקום עבדה בעבר במסעדה יוונית עד שהחליטה לפתוח דוכן משלה, הסופליקי הכי טעים שטעמנו – מומלץ!
  • Coffee House – הגענו לשם במקרה כשהמקום רק נפתח, מגישים קפה טעים וזול (אפשר למצוא ב-Tripadvisor.
  • קינוחים ויאטנמים – חלק מדוכני הרחוב מוכרים קינוחים ג'ליים מקומיים . קשה להגדיר האם הם טעימים, אבל אתם כבר שם אז תנסו. עבודה לא חשובה: מרבית הקינוחים בויאטנם הם במקור בכלל קינוחים סיניים ככה שאם יצא לכם לבקר בסין תרגישו בבית. 

    קינוחים מקומיים - למרות המראה זה דווקא טעים
    קינוחים מקומיים – למרות המראה זה דווקא טעים

דה נאנג

גשר הנחש בדא נאנג
גשר הנחש בדא נאנג

עיר גדולה ומרכזית עם המון בתי קפה, מסעדות וחוף ים. אם יש לכם ערב פנוי אפשר לקפוץ לשם. העיר מפורסמת בזה שמתקיים בה פסטיבל זיקוקים עולמי מרהיב, אחת לשנה. מומלץ לבדוק לפניי מה התאריכים שלו ולהישאר (אנחנו פספסנו אותו ביום…).
הגענו באמצעות קטנוע, ניתן לבדוק קווי אוטובוס והסעות בכל סוכנות.

מה מיוחד בויאטנם?

  • קפה ויאטנמי – מכינים אותו בצורה שונה מזו שאנחנו רגילים. לויאטנמים מיכל קטן מיוחד, שמניחים מעל הכוס, אליו שופכים מים חמים ובתחתיתו מסננת. הקפה מטפטף לאט לאט ויוצא מרוכז (וגם פושר). נהוג לשתות אותו עם חלב מרוכז כדי לאזן את המרירות של הקפה. אם תבקשו קפה קר, תקבלו את הגרסה הקרה של הקפה, בדרך כלל מלווה בבחילה והרעלת סוכר 🙂 

    קפה ויאטנמי מקקי של ראקון
    קפה ויאטנמי
  • מרק פו – אם נפלתם על יום סגרירי תוכלו להנות מהמרק הויאטנמי המפורסם. בסיס המרק בדרך כלל עשוי מעוף או בקר ואליו מוסיפים אטריות אורז ועשביי תיבול טריים. השילוב בין המרק המבושל והעשבים הקשים יוצר טעם מיוחד.
מרק פו ויאטנמי
מרק פו ויאטנמי

איך להוציא ויזה לויאטנם?

הוצאת ויזה לויאטנם דורשת זמן הכנה מראש, לכן לפני ביקורכם חשוב לקרוא על הדרך הרלוונטית עבורכם.

  • למגיעים בטיסה – אם אתם מגיעים בטיסה תוכלו להגיש בקשה לויזה באחד האתרים שמציעים שירות זה. אם אתם לא סגורים על תאריך הטיסה, עדיף לכתוב את התאריך המוקדם ביותר (כיוון שניתן להכנס למדינה לאחר תאריך תחילת הויזה אבל לא לפניו). יחד עם האישור המודפס, הצטיידו ב-2 תמונות פספורט וכשתגיעו לשדה התעופה תשלימו את התהליך. עבור כניסה חד פעמית למדינה תצטרכו לשלם 45 דולר, ולכניסות רבות 95 דולר.
  • למגיעים יבשתיתברוב המקומות שבהם תקראו, יצויין שיש להגיע לשגרירות ולהוציא ויזה דרכם. התהליך יכול להיות הרבה יותר פשוט אם תיגשו לסוכנות נסיעת. בסוכנות תצטרכו למלא טופס בקשה, ולהשאיר להם דרכון ו-2 תמונות פספורט. לאחר מספר ימים (אצלנו זה לקח 5 אז קחו בחשבון שאתם הולכים להיות קצת תקועים בעיר בה הגשתם את הבקשה) תקבלו את האישור יחד עם הדרכונים.
    הערה חשובה: חשבו את הימים שיש לכם במדינה שממנה אתם יוצאים לויאטנם. התהליך עלול להתעכב ולא הייתם רוצים לקבל קנס כי חרגתם מהימים שהויזה אפשרה לכם.

הארכת ויזה בויאטנם

הגישה שלנו בטיול דוגלת בלמידת המקום, ההיסטוריה שלו, התרבות והאנשים שבו. זו כנראה גם הסיבה שאנחנו אוהבים להיתקע במקומות יותר מהממוצע.

רבים מכם שמעו כנראה שויאטנם היא מדינה גדולה ולכן חייב לרוץ בה כדי להספיק הכל. כדי לא לעשות זאת החלטנו לקחת ויזה לחודש, ומקסימום להאריך במידת הצורך (שמענו מישראלית שפגשנו שעשתה זאת במחיר של 100 דולר).
כשבוע לפניי סיום הויזה ניגשנו לסוכנות בהויאן ושלחנו את הדרכונים שלנו להארכה, דבר שעלה 60 דולר. לאחר כ-3 ימים חזרנו לסוכנות כדי לקחת את הדרכונים והתברר כי כיוון שאנו ישראלים, בקשתנו נדחתה והוחזר לנו הכסף. סיפרנו לסוכנות כי שמענו שיש אפשרות להאריך את הויזה במחיר של 100 דולר. לאחר מספר טלפונים שעשתה, היא הסכימה ושוב נלקחו המסמכים שלנו. אותו סיפור…עברו 3 ימים וחזרנו לקחת את הדרכונים. מהפנים המובכות של הסוכנות הבנו ששוב נדחתה הבקשה והוחזר לנו הכסף.

נשארו לנו יומיים לצאת מהמדינה, דבר לא כל כך נעים כשאתה לא בונה על זה. החלטנו לקחת טיסה לטאיוואן (לא מצטערים על כך, אבל יכלנו לחסוך בתכנון טיסה זולה יותר).

המסר שלנו אליכם – אל תסמכו על עניין ההארכה – אם אתם רוצים לחוות את המדינה כמו שצריך, בקשו מלכתכילה ויזה ל-3 חודשים. או שתתכננו את הזמן שלכם נכון. 

ולעצלנים שבינינו…

טיול מאורגן לויאטנם

במהלך הטיול פגשנו לא מעט אנשים שמגיעים לזמן מוגבל, עלו על טיסה בסיום משמרת ולא היה להם זמן לתכנן או אנשים שמטיילם בקבוצה גודלה (בדר"כ משפחות) שפחות מתאים להם טיול ספונטני. אחלה פתרון שיכול לעזור הוא פנייה לסוכנות מקומית לתכנון טיולים – שימו לב הכוונה אינה לטיול מאורגן, אלא אנשים שמתכננים את הטיול שלכם לפי הימים שלכם, התקציב, ומה שמעניין ספציפית אתכם.

מה היתרון? שהייעוץ לתכנון הטיול הוא בחינם, זה חוסך המון כאב ראש.

אז מה הם מרוויחים מזה אתם שואלים? שאתם מזמינים הכל דרכם.

סה"כ כולם יוצאים מרווחים.

אחת הסוכנויות הגדולות שפגשנו היא Asiatica Travel, הם קיימים מ-2001 ועובדים הרבה עם ישראלים. המשרד הראשי שלהם הוא בהאנוי אבל הם מתכננים סיורים פרטיים וטיולים שלמים בכל ויאטנם, לאוס וקמבודיה.

מוזמנים להיכנס לאתר שלהם לפרטים נוספים.

איך זה עובד?

נרשמים דרך האתר שלהם ומכניסים מס' פרטים על הטיול בו אתם מעוניינים. לאחר מכן נציג החברה חוזר אליכם (באנגלית, אין להם דוברי עברית בחברה) ואתם מחליטים ביחד על מסלול הטיול שלכם.

חשוב:

  • הם ממליצים ליצור איתם קשר כחודשיים מראש, הסיבה היא שכך ניתן להשיג מקומות יותר טובים במחיר יותר נמוך.
  • הטיולים שהם מציעים הם חבילות הכוללות: הסעות, מלונות, מדריכים וארוחות, בדר"כ ל-10 ימים ומעלה.
  • מצאנו באתר שלהם גם טיולים ל-2-3 ימים שמתאימים יותר לצעירים, מוזמנים להציץ פה.

למי שמתכנן להגיע גם לצפון ויאטנם מומלצץ לקרוא את הפוסט על צפון ויאטנם של כרמל מהבלוג terminal-ck.

יש לכם שאלות נוספות? רוצים להתייעץ על ויאטנם? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו: וייטנאם קמבודיה לאוס בורמה 

כתיבת תגובה