Print Friendly, PDF & Email

כולנו שמענו על טאיוואן, בדרך כלל בהקשר של הייטק או קוסמטיקה. אבל  מה לגבי המדינה עצמה? האם אי פעם שאלתם את עצמכם היכן היא נמצאת על המפה ומי האנשים שחיים בה?

למען האמת אנחנו מעולם לא. הכל התחיל מהגירוש שלנו מויאטנם, היו לנו יומיים לעזוב את המדינה והבנו שעלינו לחפש יעד חדש. כמה חודשים לפני כן, חבר מהצבא שעבר לטאיוואן כדי ללמוד שם סינית הציע, כבדרך אגב, שאם נהיה במזרח, נקפוץ גם אליו.

אז קפצנו.

הספק העיקרי שיהיה לנו בנוגע למדינה הוא עניין העלות. טיילנו בתקציב תרמילאי (יש שיגידו תפרני), שעמד על לא יותר מאלף דולר לחודש. לאחר מחקר קצר הבנו שאין זו בעיה, בטאיוואן מגוון רחב של אפשרויות לינה, החל מהוסטלים זולים ברמה גבוהה, AIRBNB ואפילו קאוצ'סרפינג.

האתגר האמיתי היה לחפש מידע למטייל ה-לא אסיאתי. המדינה אינה מתויירת ע"י מערביים רבים  (למעט טאיפיי, עיר הבירה) ובהשוואה לשאר מדינות אסיה שטיילנו בהן, פה נדרשנו להתאמץ קצת יותר.

קצת רקע כללי על טאיוואן

מדובר באי לא גדול השוכן ממזרח לסין ומצפון לפיליפינים. הקצה הצפוני שלו הוא עיר הבירה – טאיפיי, והעיר הדרומית הגדולה היא קאושנג. הכי נוח לעשות את האי במסלול מעגלי, לרוב המקומות מגיעה רכבת. הצד המזרחי נחשב לצד עם הטבע היפה ואילו הצד המערבי הוא המפותח יותר.

בניית מסלול טיול לטאיוואן – אחריי שיצאנו מעיר הבירה טאיפיי חטפנו קצת שוק – בטאיוואן אין הרבה תיירים מערביים, ישראלים אין כמעט בכלל. (אנחנו פגשנו רק פעם אחת וגם זה בקניון) רבים מהמקומיים דוברים סינית בלבד, לכן חשוב לתכנן מה עושים. אנחנו מאד נעזרנו ב-wikitravel.

האנשים בטייוואן – מקסימים! מערביים הם מצרך נדיר שם ולכן הם ממש צמאים לעזור. אי ידיעת השפה אינה מהווה מחסום כלל – אל תחששו לשאול.

לינה בטאיוואן – היות והתקציב שלנו לא היה גבוה במיוחד השתדלנו למצוא פתרונות זולים ונוחים. קיימים הוסטלים במחירים נמוכים וברמה גבוהה, בסופ"ש המחירים עולים משמעותית היות הטיוואנים עצמם מרבים לטייל במהלך הסופ"ש. היינו משתמשים גם ב-airbnb בערים הגדולות. מומלץ להזמין מקום לינה מראש לסופ"ש – ההוסטלים הזולים נחטפים מהר.

כסף:  8.5 דולר טיוואני = בערך שקל אחד (מומלץ לבדוק שער עדכני)

עובדה לא חשובה: אף על פי שטאיוואן היא מדינה מתקדמת, עד כדי כך שברבים מן השירותים הציבוריים תוכלו למצוא אסלוניות ואפילו אלכוהול לחיטוי הידיים. עם זאת, מחצית מתאי השירותים הם שירותי בול פגיעה, פשוט כי זה בריא יותר.

מסלול הטיול

הגעה משדה התעופה לטאיפיי:

שדה התעופה נמצא מחוץ לעיר לכן צריך לקחת מטרו מהרכבת (שימו לב מדובר בחברת מטרו של חברה שונה מהמטרו הרגיל, מגיעים ל-main station ומחליפים מטרו. מומלץ לבקש מפה במודיעין.

ניתן למצוא מידע נוסף על המטרו של טאיפיי באתר הבא

מפת המטרו של טאיפיי
מפת המטרו של טאיפיי

עיר הבירה – טאיפיי

Taipei 101 - בלילה
Taipei 101 – בלילה

טאיפיי 101 – taipei 101 – מפורסם בגלל היותו בעבר המגדל הגבוה בעולם. גובהו 509 מ' והוא בעל 101 קומות. החזיק בתואר "הבניין הגבוה ביותר בעולם" בין השנים 2004-2010, עד השלמת בנייתו של בורג' חליפה בדובאי.
למטה נמצא קניון של חנויות יוקרה (שם גם תמצאו את כל הישראלים). ניתן לקנות כרטיס לקומה ה-91, לא ניסינו אך תוכלו לרכוש אותם אונליין באתר. אופציה זולה יותר (אך עדיין כרוכה בתשלום) היא לבקר בסניף סטארבאקס בקומה 35, הכניסה בהזמנה מראש.
איך מזמינים מקום?
המספר של הסניף הוא 886-2-8101-0701+ בדר"כ המענה הטלפוני הוא בסינית, לכן בקשו עזרה מהגסטהאוס כדי להזמין לכם מקום. מינימום הזמנה הוא 200 דולר טיוואני והגבלת זמן השהיה היא 90 דק'.
מבחינת לבוש, יש איסור על כפכפים ומכנסיים קצרים.
מומלץ להסתובב עם הכרטיס, ייתכן שיהיו מקומות בדרך שידרשו אותו.

איך מגיעים?
– קו אדום במטרו – יורדים בתחנת Taipei 101
– קו כחול במטרו – יורדים בתחנת Taipei city hall – פה התחנה קצת יותר רחוקה – אבל תהיו בטוחים שלא תפספסו אותו

נקודת תצפית elephant mountain – כדי לקבל את התצפית הטובה והיפה ביותר על מגדל טאיפיי 101 עליכם לעלות על הר זה. מדובר בעליה (די חדה) של חצי שעה ומגיעים לנקודת תצפית מדהימה על כל העיר. מומלץ להגיע קצת לפניי השקיעה ולראות איך העיר מוארת ככל שיורד החושך.
איך מגיעים?
– קו אדום יורדים בתחנת Xiangshan או  Taipei 101 (לפי המפה עליכם להגיע לנקודת Hiking Trail)

תחנת Ximen – אזור הברים, בעיקר של הקהילה הגאה. בקרבת מקום נמצא גם שוק לילה ענק.

תחנת Jiantan – תחנת מטרו עם שוק לילה ענק עם מלא אוכל טוב וטעים.

תחנת Chiang kai-shek memorial hall –  אנדרטה לזכרו של צ'יאנג קאי שק, נשיאה לשעבר של טאיוואן. אחד מהמבנים המרשימים בטאיפיי. האולם מכיל תיעוד של חיי הנשיא וכן גם מידע על היסטוריית המדינה. במקום מתקיימת החלפת שומרים כל שעה, מומלץ לבוא לראות! אומרים שבסופ"ש יש שם הופעות – לא היינו אבל אם יש לכם זמן  שווה לנסות.

Chiang kai-shek memorial hall
Chiang kai-shek memorial hall

תחנת Longshan temple – המקדש המפורסם ביותר בטאיוואן שהוקם בשנת 1738 ע"י המתיישבים הסינים הראשונים, כי לצור מקום מפגש משותף. עדיף לבוא בערב לראות אנשים מתפללים. יש שם כמה שווקי לילה באזור (לכו לפי השלטים).

Longshan temple
Longshan temple

העיר Juifen

כפר הממוקם על הר עם נוף יפהייפה, שהיה מבודד עד חשיפת הזהב באזור בזמן הכיבוש היפני בשנת 1893. רוב העיר שרואים היום נבנתה באותה תקופה כדי לספק מענה לאנשים שעבדו במכרות, וניכר בה מאד סגנון הבניה היפני. מזכירה קצת את סמטאות ירושלים העתיקה. בעיר יש שוק נחמד עם הרבה טעימות. מגיעים באוטובוס מקומי, אפשר לברר באחד ממרכזי המידע לתיירים או באינטרנט.יותר קריר שם מטאיפיי אז הצטיידו בחולצה נוספת.

איך מגיעים?

למרות היות העיר מקום תיירותי גם עבור מקומיים, אין אליה אוטובוס ישיר מהתחנה המרכזית של טאיפיי. עם זאת הדרך לשם אינה מאד מסובכת. עליכם להגיע לתחנת המטרו Zhongxiao Fuxing ומשם לקחת אוטובוס מספר 1062 של חברת Keelung. האוטובוס יוצא כל 20 דקות האחרון ב-21:30. תוכלו להשתמש ב-easycard גם באוטובוס. אם אתם מסתבכים עם מציאת התחנה תוכלו להיעזר במקומיים.

תחנת dongmen – רחוב מרכזי עם הרבה מסעדות. מקום נחמד לצאת אליו לארוחת ערב מפנקת.

Maokong

כנראה מדובר במקום הכי יפה ומרשים לשתות בו תה ירוק מקומי ואיכותי. מדובר בכפר קטן הנמצא בראש הר שממנו נשקף נוף מדהים של העיר טאיפיי. רוב המסעדות במקום הן בעצם בתי-תה, בהן אפילו הגלידה היא בטעם תה ירוק (שימו לב, מדובר בתה ירוק ללא סוכר!!).
איך מגיעים?
לוקחים מטרו חום עד taipei zoo , משם לוקחים רכבל – חוויה בפני עצמה (ברכבל מקבלים easycard). מגיעים לתחנה האחרונה.
הרכבל פתוח החל בשעות 8:30-21:00 (22:00 בסופי שבוע), לעיתים עשויים להיות שינויים עקב תנאי מזג האוויר.

פארק לאומי – Yangminshan National Park

גשם ב-Yangminshan National Park
Yangminshan National Park

הגענו לשם בעקבות המלצה כי מדובר באחד המקומות היפים באזור טאיפיי.הפארק בגודל 140 קמ"ר ומכיל מסלולי טיול שונים, צמחים ובעלי חיים מיוחדים. בכל עונה בפארק ניתן לראות נופים שונים, כאשר פברואר-מרץ הם חודשי הפריחה (בהם תוכלו לראת את פריחת הדובדבן בשיאה) פשוט מסתובבים שם להנאתכם ונהנים מהנופים והצמחיה. לצערינו ביום שהגענו התחיל גשם לא צפוי, הראות הייתה לא טובה וגם היינו ספוגים מים אז נאלצנו לחזור.
איך מגיעים?
אוטובוס 260 מתחנת המטרו Taipei Main Station. מחפשים את המודיעין באחת הקומות והם יכווינו אתכם לתחנה.

אזור המעיינות חמים – בזמן הכיבוש היפני סביב אזור זה נבנה אתר נופש שכלל בתי מלון, אכסניות, פארקים, בתי תה ובריכות ציבוריות. כתוצאה מכך עם השנים נבנתה רכבת ישירה למקום כדי למשוך תיירים. אטרקציות באזור:

  • כניסה למעיינות גופרית – במקום קיימות 2 אפשרויות: מעיינות ציבוריים (40 דולר טיוואני) או פרטיים. אנחנו לקחנו חדר לשעתיים ב-kyoto ב-800 דולר טיוואני הכולל חדר במלון טוב ואמבטיית גופרית זוגית – שעה גם תספיק. אין צורך להזמין מראש,, פשוט תטיילו ותכנסו למקום שנראה לכם במחיר סביר.
  • מוזיאון המעיינות החמים – Beitou Hot Spring Museum – הכניסה למוזיאון היא ללא תשלום, אך תתבקשו להוריד נעליים ותקבלו נעלי בית במקום (הנעליים חדשות ונקיות, כרוסיה – התרגשתי מאד) המוזיאון נבנה במקור ע"י היפנים בשנת 1913 ומאפשר הצצה למרחצאות בעיצובים שונים לאורך שנות ההסיטוריה.
  • Thermal Valley – הכניסה לאזור ללא תשלום, מדובר בפארק עם המעיינות הרותחים ביותר באזור (80-100 מעלות! קיים איסור רחצה..). במרכזו אגם מרהיב רותח אשר מעלה אדים.

איך מגיעים?
מטרו לתחנת bitou. יש מפות והסברים בתחנת מטרו.

אגם רותח ב-Yangminshan National Park
אגם רותח

תחנת Tamsui -עיר עתיקה ממש יפה, על גדת הנהר שנשפך לים. בעיר מגוון בתי קפה, מסעדות, דוכנים והופעות רחוב. מומלץ להשאר ולצפות בשקיעה. הגענו במקרה בסוף שבוע אז היו המון דוכנים ומשפחות מקומיות מטיילות.

  • אם זה היעד האחרון שלכם ואתם בשלב המתנות – אחד הרחובות מכיל חיקויי תיקים מגניבים באיכות ממש טובה! אתם תזהו אותם לפי המחירים הזולים – מאד מומלץ!
  • במקום קיים גם מוזיאון קונדומים! – אם אי פעם עניין אתכם איך מיוצרים קונדומים, או מעבר לכך, כיצד הם נבדקים תוכלו למצוא זאת במקום. לצערנו הגענו לאחר הסגירה אז לא הספקנו לבקר בו. את שעות הפתיחה ניתן לראות בעלון מידע שלוקחים בעמדת התיירים בתחנת המטרו.


איך מגיעים? תחנה אחרונה במטרו האדום.

שקעיה ב-Tamsui
שקעיה ב-Tamsui

לינה מומלצת בטאיפיי:

קודם כל כפי שכבר ראיתם, המטרו בטאיפיי נהדר וכל עוד תבחרו מקום לינה שקרוב לאחת מתחנות המטרו אתם תסדרו מוציין ותוכלו להגיע לכל מקום מרכזי בעיר.

לדענו בכול אופן מומלץ לישון באזור Daan District -זהו אזור מרכזי וקרוב להכל.

הוסטל מרכזי ומומלץ באוזר הוא Star Hostel Taipei East.  

שימו לב כי מחירי הלינה בטאיוואן יותר ממכפילים את עצמם בסופי שבוע כי גם הטיאוונים עצמם מאוד אוהבים לנפוש ולכן כדאי מאוד לשריין גסטאוס לסופ"ש מראש, אחרת תיאלצו לשלם מחיר יקר מאוד.

טאייצ'ונג – taichung

לא טיילנו הרבה בעיר עצמה, נסענו מימנה לעיירה lukang. בעיר יש שוק לילה נחמד ברחוב yizhong, אחלה דרך להעביר את הערב אחריי יום של טיול.

  • לוקאנג – lukang – עיירה חמודה עם עיר עתיקה. הגענו בסופ"ש אז היה שוק כייפי, זכינו לראות מראה מרהיב של טקס הלקאה עצמית כלשהו  תמונה כדאי להגיע אחרה"צ. כשעה וחצי נסיעה. טיול של כ-3-4 שעות. חזרה לטאייצ׳ונג.
    איך מגיעים מ-taichung?
    אנחנו קצת הסתבכנו עם מציאת האוטובוס הישיר אז לקחנו אוטובוס ל-HSR (מחוץ לעיר) ומשם נעזרנו במודיעין ולקחנו אוטובוס ישיר ללוקאנג. בחזור לקחנו אוטובוס ישיר –  חשוב, ביקשנו עזרה כשהגענו ללקואנג כדי להבין מתי האוטובוס האחרון חזרה – הם יוצאים די מוקדם.
    יש גם אוטובוס ישיר לתחנת הרכבת של Taichung, צריך להיעזר באנשים כדי להבין איפה התחנה.
    הערה: כשמגיעים לא כל כך ברור לאן ללכת, תשאלו אנשים ברחוב היכן העיר העתיקה.
איך מגיעים ל-taichung?

רכבת TRA מטאיפיי – קונים כרטיסים ב-main station. כרטיס עולה 375 דולר טיוואני, כשעתיים נסיעה. יש אופציה לכרטיס בעמידה (non reserved tickets). לא ניסינו, שווה בדיקה.

לינהairbnb – קרוב לתחנת רכבת, שם באזור גם נמצא השוק

פולי – Puli

איך מגיעים? אוטובוס מתחנת gancheng של חברת nontou לפולי

עיירה קטנה וחמודה. בעיקר תחנת יציאה לטיולי יום באזור.

לישוןYizstay Bed and Breakfast– נכנס לטופ 5 של החדרים הכי טובים בהם ישנו במזרח + ארוחת בוקר. עדיף להזמין ישירות, כ-6 דולר יותר זול.

אוכל – יש מלא מסעדות ודוכנים ברחובות הראשיים באזור הדומינוס פיצה (תעזרו במפה).

טיולי יום מפולי

  • Sun Moon Lake – סאן מון לייק:
    אגם ממש נחמד, מאד מתוייר ע"י קוריאנים.  באים ומטיילים בו, אין אפשרות להכנס למים.  קיימת אופציה לשייט ונסיעה ברכבל – אנחנו פשוט הגענו ויצאנו לדרך. באמצע היום התחילה סופה לא צפויה ולכן נאלצנו לתפוס טרמפ ולחזור. ראינו שיש הרבה קבוצות שנוסעות באופניים – נראה ממש נחמד ויש גם שבילים מסודרים(רק שימו לב האם יש עננים מסביבכם!).
    איך מגיעים?
    אוטובוס מהתחנה המרכזית של פולי, תבקשו עזרה מהפקידים, מדובר ביעד מוכר.
    הערה: יש חבילות שונות של חברת האוטובוסים שכוללות שייט, נסיעה ברכבל וכו'. אם רוצים חבילה ולא כרטיס יחיד צריך לקנות מטייצ׳ונג. או כשמגיעים לאגם.
    ממליצים להביא מטריה!

מייבשים גרביים אחרי הסערה בסאן מון לייק
מייבשים גרביים אחרי הסערה בסאן מון לייק

חוות Qingjing

ממש ממליצים להגיע לשם!

הדרך מדהימה! עולים לגובה ועוברים נופים יפהייפיים. עלות כניסה לחווה עלתה בערך 15 ש"ח לזוג עם הנחת סטודנט (תנסו רב קו, לנו זה עבד!). כעיקרון פשוט יפה שם, קונים אוכל לכבשים, נהנים מהנוף. יש שוק נחמד קטן, מופעי סוסים ומופע גזיזת צמר לכבשים (תשאלו כשאתם נכנסים מה השעות).
איך מגיעים?
לוקחים אוטובוס מהתחנה של פולי. השם של התחנה שונה באוטובוס אז שווה לבדוק עם מפס מי תוך כדי נסיעה.
שימו לב בדרך איפה יש תחנת אוטובוס – אנחנו ירדנו בבוקר בתחנה אחת (מעלה ההר) ועלינו בתחנה אחרת בחזור (במורד ההר).

חזרה לפולי, אוטובוס לטאיצ׳ונג ומשם רכבת ל-chiayu .

chiayu

תחנת עצירה כדי להגיע לפארק אלישן.
לינה ב-boston – לא מדהים,, אבל הגענו מאוחר רק כדי לישון שם. המיקום שלו קרוב לתחנת רכבת ולכן מפצה על כך.

פארק alishan

יציאה מ-chiayu. השארנו את המוצ'ילות במלון. אחת משמורות הטבע המפורסמות בטאיוואן. יש אפשרות להגיע באוטובוס אבל החוויה האמיתית היא נסיעה ברכבת הישנה – הרכבת נבנתה במקור ע"י היפנים עבור העברת עצים כרותים ועולה במעלה ההר באמצעות גשרים ומנהרות. אורך הנסיעה ברכבת הוא כ-3 שעות של נופים מרהיבים. יש רכבת אחת ביום והיא יוצאת ב-9. אצלנו התמזל המזל וקנינו כרטיסים אחרונים באותו היום. אם מגיעים בעונת פריחת הדובדבן\סופ"ש עדיף לקנות מראש כרטיסים באינטרנט.

רכבת ל-fengihu
הרכבת ל-fengihu

עצרנו בתחנה האחרונה fengihu. הרכבת אינה מגיעה לפארק עצמו, מדובר בתחנת ביניים ומשם צריך לקחת אוטובוס נוסף. fengihu הוא כפר סיני, יש שם מסעדות אינטימיות וממש נחמד להסתובב שם. חלק מהמסעדות מציעות קופסאות צהריים מסורתיות, כפי שהיו נמכרות בקו הרכבת בעבר.
כשמגיעים חשוב לבדוק מתי האוטובוס לפארק הלאומי יוצא – אנחנו פספסנו את האחרון והצלחנו לתפוס טרמפ עם משפחה מלזית נחמדה שהגיעו לשם ברכב שכור. (ממש במזל, אל תבנו על זה כי לא עוברות שם הרבה מכוניות)

הגענו לאלישן מאוחר והחלטנו להשאר שם לילה. יש שדרת מלונות ברחוב המקביל לתחנת אוטובוס (אם יורדים למטה). המלון הכי זול שמצאנו עלה 1600 דולר טיוואני (כ-50 דולר אמריקאי) עם ארוחת בוקר ומיטה מחוממת!

במקום קיימת רכבת שעולה את ההר לנקודת תצפית גבוהה יותר. התחנה נמצאת במעלה הכפר – לא תפספסו אותה. בצהריים של אותו יום קנינו כרטיס לרכבת זריחה (כיוון אחד). כל יום שעת היציאה משתנה בהתאם לזריחת השמש (בעת קניית הכרטיס בקופה תצויין השעה ליד הקופאית). תגיעו עם ציפיות נמוכות, הרבה פעמים מזג האוויר מעונן. בחזור השתמשנו במפה של המקום וחזרנו ברגל (כשעתיים-שלוש) – מומלץ מאוד, היערות והשבילים יפים מאוד, בפארק עצמו ישנם כמה עצים עצומים בני מאות שנים. ובהחלט מפצה על הזריחה הדי מאכזבת.
ניתן להחליף את טיול הזריחה בטיול רגלי, בפארק מסלולי הליכה מסודרים.

אוטובוס ל-chiayu ורכבת ל-tainan.

טאינן

לינה ב- tie dao hotel – יחס תמורה-מחיר נהדר. ממוקם מול תחנת הרכבת. במקום ארוחת בוקר מקבלים וואוצ׳ר ל-7/11 + קפה\תה.

יש 2 אוטובוסים, קו 88 ו-99 שמגיעים לכל אתרי התיירות. העיר העתיקה באזור anping. בכנות, לא התלהבנו מהמקום ואם אתם לחוצים בזמן אפשר לוותר.

רכבת לקאושנג.

קאושנג – kaohsiung

העיר הגדולה השניה (אחריי טאיפיי). 

  • מלא שווקי לילה – חשוב לבדוק שהם פתוחים באותו יום. אנחנו היינו ב-liuhe ו-rei feng (הכי גדול) .
  • פארק בתחנת המטרו sizihwan – ממליצים להגיע בסופ"ש אחריי הצהריים, מגיעים המון מקומיים להפריח עפיפונים. קרוב לשם יוצאת מעבורת לאי הקרוב. אפשר לראות במאפס מי את תחנת המעבורת.  נחמד להסתובב שם, יש שוק לילה וחוף ים 
  • אגם lotus – אגם נחמד שבצד אחד שלו נמצא מקדש מאד מרשים, כדי להגיע אילו צריך לעבור גשר דרקוני. מומלץ להגיע למקום לקראת שקיעה, כך משתקפים צבעי הגשר והמקד על מי האגם. מגיעים עד תחנת Xinzuoying ונאזרים במפה.

לינה – יש מטרו לכן לא משנה איפה ישנים העיקר שיהיה קרוב למטרו. נשארנו ב-easy stay inn. מרחק של 7 דק מהמטרו של התחנה המרכזית.

יום נסיעה ל-hualian – רכבת ישירה 5 שעות.

העיר Hualien

לינה – אנחנו ישנו ב-Earth vilage B&B – הוסטל אינטימי ומגניב
כעיקרון ניתן להשאר בכל מקום, העדיפות היא להשאר קרובים לרכבת, מדובר בתחנת עצירה רק כדי להגיע לפארק טורוקו.

פארק טרוקו – Taroko Gorge

פארק שחובה לבקר בו. מדובר בקניון מרשים ביותר (לא כזה שיש בו זארה..) באורך 19 ק"מ, המוגדר בשם "הפארק הלאומי טורוקו". פירוש השם הוא מפואר/נפלא בשפת Truku, שפתם של שבט האבורג'ינים שחיים באזור.

בכניסה לפארק טורוקו
בכניסה לפארק

ההתניידות בו מאד נוחה. קונים כרטיס יומי בתחנת האוטובוס של Hualian(צמוד לתחנת רכבת, תראו ריכוז של אנשים), תוכלו לבדוק עם ההוסטל שלכם באיזה שעות הוא יוצא, ממליצים לצאת מוקדם ככל האפשר.
האוטובוס מיועד לתיירים ועושה מסלול מעגלי. ניתן לרדת בתחנת  visitor center ולבקש מפה ועזרה בתכנון היום. שימו לב, ביום בו אנחנו הגענו חלק מהאתרים היו סגורים, שווה לוודא זאת במרכז מבקרים. בכל שלב תוכלו לבחור האם ללכת ברגל או לקחת אוטובוס למסלול שמעניין אתכם . האוטובוס מהתחנה האחרונה יוצא ב-17:00.
אנחנו גילינו שיש גם טרקים שאפשר לעשות באזור, אבל יש חובה לליווי של מקומי – שווה לבדוק בסוכנויות.
הערה: מומלץ להביא נעליים סגורות ובגדים חמים – אצלנו היה מעונן ומידי פעם ירד גשם.

באותו יום לקחנו רכבת לטאיפיי.

ושניה לפניי הסוף, אנחנו חייבים תודה ענקית ל Jacob Kapelusz (אותו אחד מתחילת הסיפור שבזכותו הגענו למדינה השווה הזו), יעקוב הוא גם בעל קבוצת" טיוואן למטיילים" בפייסבוק, שגם בה תוכלו להיעזר אם תהיו שם.

בקיצור – סעו לשם בלי לחשוב פעמיים! זו מדינה שונה ואדירה עם אנשים מדהימים

טיפים כלליים

  • רמת המחירים בטייוואן: מחיר ממוצע של גסטהאוס ללילה: כ-20 דולר לחדר זוגי (בסופ"שים המחירים עולים ואף מכפילים את עצמם, לכן מומלץ מאוד להזמין מקום לינה מראש) דירות Airbnb: בערך אותו מחיר כמו גסטהואס, הזמנו דירות בעיקר בסופ"שים כאשר לא מצאנו גסטהאוס במחיר סביר
  • השכרת רכב או תחבורה: לדעתנו בהחלט תחבורה, אלא אם כן אתם ממש לחוצים בזמן, התחבורה בטאיוואן יעילה מאוד. ישנו כיתוב באנגלית על כל תחנות הרכבת/אוטובוס/מטרו. כמו כן ישנה מסילת רכבת המקיפה את כל האי במסלול מעגלי. מדובר בנסיעות קצרות יחסית של 3-5 שעות. בטייאפי ובקאושנג קיים מטרו המגיע לכל המקומות המרכזיים. בנוסף ישנם זמני אוטובוסים עדכניים באפליקציית המפות של גוגל ובחלק מהתחנות עצמן (בדומה לארץ).
  • התנהלות עם כסף בטאיוואן: המרת דולרים: מקבלים דולרים חדשים בלבד, ניתן למשוך כסף בכרטיס אשראי בינלאומי בלי בעיה (לפחות לא נתקלנו באחד כזה), יתרה מכך ברוב הכספומטים אין חיוב עמלה. ניתן למצוא אותם בכל 7/11.
    *הערה: כשהגענו לטאיוואן משכנו כסף בכספומט בשדה התעופה ללא עמלה.
  • מה ללבוש – לעומת שאר מדינות דרום מזרח אסיה, בהן מקובל פשוט להסתובב בכפכפים וגופייה עליה מתנוסס הלוגו של מותג הבירה המקומי, טאיוואן היא מדינה מודרנית. לטיוואנים חוש אופנה מפותח והם נוהגים להתלבש לפי הטרנדים האחרונים בעולם האופנה. אנחנו הגענו היישר מויאטנם ולא התלבשנו בהתאם למראה המקומי.
  • שופינג בטאיוואן – למתעניינים בטיפוח, בוודאי שמעתם על מוצרי הטיפוח האסיאתיים. כחובבת מוצרים טבעיים ומיוחדים החלטתי להיכנס לסופר פארם המקומי (בטאיוואן כמה רשתות פארם גדולות, בהן ניתן למצוא מוצרי טיפוח מקומיים המיוצרים בטאיוואן ובדרום קוריאה). נעזרתי באחת הרוקחות שדיברה אנגלית. שם גיליתי לראשונה את מסכות החילזון (זה נשמע לא מזמין, אבל עושה את העבודה!). באופן כללי בטאיוואן יש קטע חזק מאוד של טיפוח, ניתן לראות חנויות טיפוח המוכרות מסכות פנים, קרמים וכו'.
    אני אישית קניתי מוצרים של Bio-Eseence ומאז אני משתמשת בהם ומזמינה אותם לארץ (בעיקר מאיביי)
  • איפה לישון –  לא באמת קריטי, אם מדובר בטאיפיי או קאושנג (הערים המרכזיות של טאיוואן) העיקר שמקום הלינה יהיה ליד המטרו. בשאר המקומות מומלץ שיהיה קרוב לתחנת הרכבת
  • כמה זמן לשהות בכל מקום? – כמו בכל מקום, זה אינדיוידואלי. יש אנשים שאוהבים לטייל ללא מעצורים ויש כאלה שאוהבים לחוות את המקום, אנחנו העדפנו לחקור סמטאות, לשבת מידי פעם תוך כדי ארוחה ולצפות באנשים, וכן…גם לישון עד מאוחר 🙂
  • האם לקנות כרטיס סים בטאיוואן: אנחנו לא הרגשנו צורך בכך, ישנו WIFI טוב בכל הגסטהאוסים, במטרו ואפילו בחלק מן האוטובוסים. למי שבכל זאת רוצה עדיף לקנות סים בנמל התעופה, כי בחנויות הסלולר עצמן לרוב לא ימכרו סים לתקופה קצרה או שיבקשו צילום דרכון.
  • האם לקנות כרטיס טיסה חזורחשוב – מאיתנו דרשו בשדה התעופה ולא היה לנו, נדרשנו לקנות במחיר הרבה יותר יקר. לא ניסינו פיקטיבי. אבל נראה שאף אחד לא בדק לעומק.
  • מומלץ בחום לעשות easy card – הרב-קו של המקומיים. עולה 100 דולר טיוואני. ואפשר להטעין אותו בכל תחנה או 7/11. פעיל בכל סוגי תחבורה ציבורית ואפשר לשלם בו בחנויות הנוחות. בסוף הטיול אפשר לקבל את הכסף שנשאר בכרטיס בשדה התעופה (80% מהסכום). הערה חשובה – את הכרטיס מעבירים בכניסה וביציאה (גם אם מדובר באוטובוס).
  • כרטיס סטודנט לסטודנטים שבניכם מומלץ להוציא כרטיס סטודנט בינלאומי שנותן הנחה בתחבורה הציבורית ובכניסה לאתרי תיירות. (גם רב קו תופס לפעמים)

חוברת לתכנון טיול של שבועיים בטאיוואן

בעקבות פניות רבות של גולשים, הכנו חוברת pdf מרוכזת הכוללת את כל מה שאתם צריכים לדעת בשביל לתכנן טיול של שבועיים בטאיוואן, אתרי תרבות, מוזיאונים, טבע ועוד.

בחוברת תמצאו הסברים מפורטים על כל מקום, איך להגיע בתחבורה ציבורית, איפה לישון ועוד טיפים חשובים.

במידה רבה החוברת היא סיכום תמציתי של פוסט זה, ניתן להוריד את החבורת בקישור הבא: תכנון טיול לטאיוואן

זה הכל, תהנו! 

לפוסט הזה יש 20 תגובות

  1. yoav

    תודה רבה

  2. רקפת

    היי, כתבתם בטעות שדולר טייוואני אחד שווה לשמונה וחצי שקלים כשבעצם זה הפוך… 🙂
    מעבר לכך פוסט מועיל מאד ומעניין!

    1. אלי ואיריס

      היי רקפת,
      תודה רבה על תשומת הלב, תוקן!
      שמחים לשמוע שאהבת את הפוסט 🙂

  3. מלי

    תודה על המידע המפורט. שוקלת בזכותם לא לקחת טיול מאורגן

    1. אלי ואיריס

      היי מלי, שמחים שיכלנו לעזור!
      לדעתנו למדינה כמו טאיוואן אין סיבה לקחת טיול מאורגן והכי טוב לגלות אותה באופן עצמאי.

  4. איציק

    תודה אלופים!
    אחלה מידע. אשתי ואני מתכננים טיול לשם.
    הייתי שמח לדעת מניסיונכם מה מזג האוויר שם באזור סוף מרץ-תחילת אפריל? כדאי ואפשרי לטייל בתקופה הזו בכיף בלי גשמים או לחות משוגעת? תודה.

    1. אלי ואיריס

      היי איציק, אנחנו טיילנו בטאיוואן באפריל, היה מזג אוויר טוב עם מעט גשמים פה ושם.
      באופן כללי מזג האוויר בטאיוואן הוא טרופי עם סיכוי לגשם בכל רגע.
      תקופת הקיץ פחות מומלצת בגלל שזוהי העונה הגשומה יותר עם סיכוי לטייפונים. העונה הגשומה מתחליה ביוני עד תחילת ספטמבר.
      מרץ עד מאי נחשבות התקופות הטובות ביותר לטייל באי.
      אם יש לך שאלות נוספות תרגיש חופשי 🙂

  5. דנה

    וואו! אלופים! סיפור דרך מקסים ומועיל!
    אנחנו שומרי כשרות ומנסים להבין איך מסתדרים:
    1)פירות וירקות- יש? מקובל לקנות שם? מחירים הגיוניים?
    2)ביצים וחלב- מדובר בביצי תרנגולות וחלב פרות כמו בארץ?
    3)ניתן למצוא מסעדות טבעוניות למדהרין? (שלא מחזיקות שום מוצר מן החי..)
    4)מוצרים כשרים- ניתן למצוא? (בויאטנם בקושי מצאתי מוצרים שכתוב עליהם באנגלית בכלל..)

    אשמח להכוונה.. זה יעזור לי מאוד!
    תודה רבה!!!

    1. אלי ואיריס

      היי דנה,
      לגבי פירות וירקות יש בכל סופר ואין שום בעיה לקנות, כנ"ל לגבי חבל וביצים.
      מחירי המזון בטיוואן זולים מעט יותר מהמחירים בארץ אבל יקרים יותר מהמחירים בויאטנם ושאר מדינות דרום מזרח אסיה.
      לגבי מסעדות טבעוניות אנחנו אישית לא חיפשנו, אני מניח שבטאייפי הבירה לא תיהיה לך בעיה למצוא אבל בשאר המקומות יהיה קצת קשה יותר, בטאיוואן אוכלים הרבה בשר חזיר והרבה מאכלי ים.
      לגבי מוצרים כשרים אני בספק גדול אם ניתן למצוא, מה שכן בטאייפי יש בית חבד (יש להם אתר אינטרנט: https://www.jewish.tw/)
      אני ממליץ לך ליצור איתם קשר הם בוודאי ידעו לענות לך יותר טוב מאיתנו.
      בכל מקרה תמיד אפשר לקנות ארוחה שמורכבת רק מפחמימות וירקות (נודלס עם ירקות וכו') ככה שזאת לא בעיה להסתדר.

  6. דניאל

    היי,
    האם לדעתם סביבות ה-3.5 שבועות מתאימים לטאיוואן? והייתי שמחה לדעת בכמה הייתם מעריכים את השהות למשך זמן זה.
    בנוסף, אני מבינה שהייתם לפני בויאטנם אנחנו כרגע מתלבטים בין השניים לאוקטובר אשמח לשמוע מה דעתכם:)

    תודה מראש!

    1. אלי ואיריס

      היי דניאל,
      שלושה וחצי שבועות זה זמן אידיאלי לדעתנו לטייל טאיוואן. אנחנו טיילנו בה 3 שבועות וזה הספיק לנו כדי להקיף את כל האי בטיול רגוע מבלי לוותר על אף מקום שרצינו לבקר בו.
      לגבי העלות, זה מאוד אינדיבידואלי ותלוי באופי הטיול שלך. לנו עלה כ-700 דולר לבן אדם לא כולל טיסות אבל חשוב לציין שטיילנו בתקציב תרמילאי והשתדלנו לחסוך היכן שניתן.
      לגבי ההתלבטות בין טיאוואן לויאטנם, זו שוב שאלה שמאוד קשה לענות עליה. זה תלוי באופי הטיול שאת מחפשת. אוקטובר זו תקופה מצויינת ל-2 המדינות.
      הטיול בויאטנם הוא יותר בעל אופי תרמילאי ואילו טאיוואן היא מדינה הרבה יותר מודרנית ומפותחת בעלת תרבות מרתקת, שונה מאוד ממדינות דרום מזרח אסיה.
      מקווה שעזרנו ונשמח לענות על שאלות נוספות 🙂

  7. שגיא

    תודה רבה, אחלה טיפים!
    אני עכשיו בטייפיי ואני לא מוצא כתובת של מוזיאון הקונדומים בטמסוי… תוכלו לרשום לי את שם המקום המדויק/כתובת? תודה רבה 🙂

    1. אלי ואיריס

      היי שגיא,
      המוזיאון נקרא: Fuji Condom Museum
      ולפי מה שזכור לנו בתחנות המטרו יש עמדת תיירים בהן ניתן לקחת עלונים עם פירוט האטרקציות בטמסוי עם הכתובת המדוייקת.
      (לצערנו לא הצלחנו למצוא את הכתובת באינטרנט)

  8. נאוה

    היי יש לנו רק 8 ימים לטיול נטו לחוץ מידי? אין באפשרותנו בשל אילוצים של עבודה
    על מה הייתם מוותרים?
    תודה

    1. אלי ואיריס

      היי נאוה,

      קודם כל נמליץ לכם לחשוב האם אתם רוצים לצאת מטאיפיי, בעיר ובסביבתה יש מספיק מה לראות ב-8 ימים (כולל טיולי יום).

      אם בכל מקרה תרצו לטעום קצת מהטבע שמחוץ לעיר נמליץ לכם לבחור את אחד היעדים הבאים (שימו לב שזה כולל לינה במקום):
      1. פארק טארוקו
      2. עיירת פולי (כמקום יציאה לטיולי יום)
      3. פארק אלישן

      נשמח לשלוח לך למייל חוברת שהכנו לתכנון טיול לשבועיים בטיוואן, היא תעזור לכם להבין יותר במה אתם מעוניינים להתמקד.

  9. ענבל

    היי,
    אני מתכננת טיול למשפחה עם שני ילדים (גילאים 13 ו 10) למשך 9 ימים באפריל. חשבתי להיות 5-6 ימים בטיפיי ו 3-4 ביעד/יעדים נוספים. איך הייתם מתכננים טיול כזה? האם אפשר להסתדר בלי לשכור רכב?
    תודה מראש

    1. אלי ואיריס

      היי ענבל,

      הרבה מהמקומות שכתבנו כאן הם בגדר חובה אבל על חלקם לחלוטין ניתן לוותר אם אין לכם זמן.

      לדעתנו הדרך הטובה ביותר לתכנן טיול כזה היא לסמן מספר אתרים בהם הייתם רוצים לבקר, וכשתגיעו לשם פשוט לזרום.
      עדיף אפילו לסמן יותר מקומות ממה שתספיקו וככה תוכלו להיות דינמיים ולא להיאחז בלו"ז ברור מראש. יהיו מקומות שתתחברו אליהם פחות ויהיו כאלה שיותר, ורשימת האתרים האלה תסייע לכם להיות גמישים ולשנות תכנית במקרה הצורך.

      הכנו חוברת המתארת את אתרי החובה בטאיפיי, מקומות שניתן לצאת אליהם כטיול יום וגם כן מקומות שדורשים לינה מחוץ לעיר.

      מוזמנת להשתמש:

      תכנון טיול: שבועיים בטאיוואן – אתרי חובה

      לגבי שאלת ההתניידות, אנחנו טיילנו ללא רכב והסתדרנו מציון, התחבורה הציבורית בטאיוואן ובפרט בטאיפיי טובה מאוד לכן לדעתינו רכב בטאיפיי יהיה מיותר, ניתן להגיע לכל המקומות המרכזיים בקלות עם המטרו.
      אם אתם מתכננים לצאת גם מחוץ לטאיפיי ולטייל גם באתרי טבע אז אולי כדאי לשקול להשכיר רכב בשביל הנוחות וכדי לחסוך זמן, במיוחד כשמדובר בטיול קצר של 9 ימים בלבד.

      אם יש לך עוד שאלות ספציפיות, מוזמנת להיעזר בנו בכיף!

  10. רימה

    הי
    קודם כל כתבה מאוד מעניינת ומועילה.. אני ובעלי טסים בפברואר למשך שבועיים . איזה בגדים לקחת איתנו ראיתי שטמפרטורה היא בסביבות ה20 מעלות אך איך זה מרגיש ?

    1. אלי ואיריס

      היי רימה,
      טאיוואן היא אי לא גדול ולכן מאופיינת במזג אוויר טרופי וגשום יחסית.
      אנחנו טיילנו בטאיוואן בעונת הקיץ, כאשר מזג האוויר הרבה יותר לח וגשום.
      פברואר נחשבת לעונת המעבר, ולכן מזג האוויר אמור להיות נעים יותר עם פחות גשמים.
      בכל זאת הייתי ממליץ לכם להביא נעליים סגורות, מעיל גשם ומטרייה (שאת שניהם כמובן ניתן לקנות שם).
      בשירות המטרו בטאיפיי ניתן אפילו להלוות מטרייה בתחנה אחת ולהחזיר אותה בתחנה אחרת!
      מעבר לזה אני לא רואה צודרך בביגוד מיוחד.
      וכמובן חשוב להתעדכן במזג האוויר גם תוך כדי הטיול כי הוא יוכל להשתנות בן רגע, אנחנו נפלנו על לא מעט ימים גשומים ששינו לנו את התוכניות.

  11. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    שלום לחברים. מי כאן נוסע בקרוב לטייוואן?

כתיבת תגובה