Print Friendly, PDF & Email

לאוס היא מדינה בדרום מזרח אסיה שגובלת בקמבודיה תאילנד, בורמה וסין. לאוס מפתיעה במגוון שבה בכל מקום שתגיעו אליו. מצד אחד  ניתן למצוא בה כפרים פסטורליים עם נהרות שחוצים אותם, ומצד שני עיירות נופש צרפתיות שתחלמו להשתקע בהן, ואיך אפשר בלי מסיבות מטורפות עם המון קוריאנים!

מדובר במדינה שתחילה הייתה בשלטון של ממלכת סיאם (הממלכה התאילנדית) ולאחר מכן, יחד עם ויאטנם וקמבודיה, עברה לשלטון הצרפתים. רוב המדינה מורכבת מכפרים בהם חשמל זורם רק בחלק מהיום ומתקלחים בנהר/בדליים. לרוב המקומות לא הגיעה הקדמה – תהנו מזה כל עוד אפשר 🙂

לואנג נמתה

בדרך כלל תחנת עצירה לכאלו שרוצים לצאת לטרקים. את הטרק אפשר לסגור בכל סוכנות נסיעות. חוץ מזה אין שום דבר מעניין בעיר, רוב האנשים שמגיעים אליה (בדר"כ כאלה שמגיעים במעבר יבשתי מצפון תאילנד) חווים את משבר הטיול הראשון שלהם שם. אבל אל תיבהלו ממה שאומרים לכם – אם אתם רוצים לחוות את לאוס האמיתית זה בהחלט המקום להגיע אליו, גם אם לא תצאו לטרק.

מה עושים שם?

    • שוק מקומי – תטיילו בעיירה, יש 2 שווקים מקומיים (לא תפספסו אותם) – בעיקר מעניין לראות איך באמת נראים החיים בלאוס.
    • מפלי Nam Dee – חפשו בגוגל מפס. עדיף לקחת אופניים, מדובר בדרך של כ-7 ק"מ. בדרך תעברו בכפרים לא מתויירים, תחייכו אליהם, הם מאד מזמיני אורחים.
  • פשוט לקחת אופניים ולנסוע ללא מטרה, מבטיחים שההרפתקאות כבר יבואו בדרך 🙂

איך מגיעים?

מיניבוס מגבול לאוס-תאילנד (אמור להיות כלול בחבילה שהזמנתם בסוכנות נסיעות). מגיעים די מאוחר לתחנה המרוחקת כמה ק"מ מהעיר עצמה ואין מוניות או טוקטוקים באזור. ביקשנו מנהג שיסיע אותנו בתשלום.

לואנג פראבאנג

מפלי Kuang Si
מפלי Kuang Si

לואנג פראבנג היא אחת הערים המתויירות (ולא רק ע"י תרמילאים) בלאוס. העיר מזכירה עיירה אירופאית שנמצאת על גדת נהר המקונג, והוכרזה ב-95' לאתר מורשת עולמית ע"י אונסק"ו. האגדה מספרת כי באחד ממסעותיו שהה בודהה במקום וניבא כי באחד מן הימים במקום תקום עיר בירה של ממלכה עשירה. לואנג פראבנג הייתה בשלטון הצרפתים זמן רב וזו הסיבה לבניה האירופאית שבה ולמבוגרים הצרפתים הרבים שמבקרים במקום.

מה עושים שם?

    • נקודת תצפית Mount Phu Si אליה מומלץ להגיע קצת לפני השקיעה (ולתפוס מקום טוב, היות ומדובר באחת מהאטרקציות הבודדות בלואנג פראבאנג נהיה שם די עמוס בשקיעה עצמה), נקודת התצפית ממוקמת בלב שוק הלילה של לואנג פראבנג – ניתן להיעזר במפה כדי להגיע אליה.
    • מפלי Kuang Si – מדובר במפלי טורקיז מרהיבים ביופיים, המפלים הכי יפים ומיוחדים שראינו בכל דרום מזרח אסיה וכנראה המקום הכי מוכר בלאוס להגיע אליו. בכל סוכנות תוכלו למצוא מיניבוסים שיוצאים למפלים או לתפוס נהג טוקטוק שיסכים לקחת אתכם לשם למספר שעות ולהחזיר (בדר"כ יוצא יותר זול מלהזמין בסוכנות), מדובר במקום מסודר יש אפילו גן חיות קטן עם קופי אורנגאוטן ומספר דוכני אוכל מחוץ לכניסה של המתחם. ניתן ואפילו מומלץ להיכנס למים.אז תבואו בבגד ים.  
    • טקס תהלוכת נזירים בבוקר – כל בוקר מתקיימת הליכה של נזירים במהלכה הם עוברים בין אנשים ומקבלים צדקה הכוללת בעיקר מזון. בהחלט שווה צפיה. ההליכה מתבצעת באזור 6 בבוקר ועוברת ברוב הרחובות המרכזיים בעיר (תקומו! תמיד אפשר לחזור לישון אחר כך..).
    • שוק לילה – המון אוכל מעניין ודברים אומנותיים יפים.
  • Utopia – בלואנג פראבנג חיי לילה קבועים, בערב כולם יוצאים לבר/מועדון הכי מוכר בעיר – אוטופיה. בר ממש מגניב, עם משחקי לוח, מגרש כדורעף ומחצלות. בגלל החוקים הנוקשים של לאוס הבר נסגר ב-23:30 ואז כולם עוברים למקום הפתוח הבא – הבאולינג. תופסים לשם טוקטוק ופשוט משחקים.
התצפית בלואנג פראבנג
התצפית בלואנג פראבנג

לינה: דורמס – Vongprachan Backpackers Hostel – מחיר-תמורה נהדר, כולל ארוחת בוקר. יש סנוקר ומרפסת ענקית ממש כייפית.

ואנג ויאנג

ערסים על הנהר בואנג ויאנג
ערסים על הנהר בואנג ויאנג

אוכל, נהר, שעות של צפיה בפרינדס, אלכוהול בחינם והמון קוריאנים משתגעים. זה פחות או יותר התיאור המדויק של ואנג ויאנג. אין מישהו שהגיע לשם כגיחה ולא נשאר יותר.

מה עושים בואנג ויאנג?

נרקבים: בבוקר נרקבים שעות באחת המסעדות ורואים פרינדס, בערב יוצאים למסיבות. בעיר 3 מקומות שמחלקים אלכוהול בחינם בשעות שונות, המרכזיים הם ויוה וסאקורה בר. הישראלים פשוט עושים סבב ברים ושותים כל עוד הם יכולים.

המבורגר ב-earth
המבורגר ב-earth

טיובינג (Tubing) – ללא ספק האטרקציה המרכזית בואנג ויאנג. מדובר למעשה בשיט באבוב במורד הנהר, כאשר מידי פעם זורקים לכם בקבוק קשור חבל אותו עליכם לתפוס על מנת להגיע לגדת הנהר ולעצור באחד הפאבים כדי לשתות ולשחק משחקי שתייה.

לפי השמועות בעבר היו המון פאבים לאורך הנהר, אך בעקבות כמה מקרי טביעה של אנשים שיכורים מידי כשאנחנו הגענו היו מעט פאבים ותכלס רק ה-2 הראשונים באמת פעילים כך שמומלץ לעצור בהם.

את הטיובינג בדר"כ עושים בחבורה כאשר כולם שטים יחד פחות או יותר באותו הקצב, עוצרים יחד, שותים יחד וממשיכים, אז תבואו עם עוד אנשים או פשוט תכירו אנשים תוך כדי.

האטרקציה עולה  כ-115 אלף קיפ לאחד כאשר 60 אלף הם פקדון שמקבלים בחזרה כשאר מחזירים את האבוב לסוכנות ממה השכרתם אותו.

ארוחת בוקר טיפוסית בואנג ויאנג
ארוחת בוקר טיפוסית בואנג ויאנג

טיפים כלליים לואנג ויאנג:

    • ואנג ויאנג זה הבורגס של הקוריאנים, תתחברו אליהם! הם ממש מקסימים וחברותיים ואוהבים לחגוג.
    • המבורגר טעים ב-Earth, המקום מעוצב מגניב. כשהגענו בערב הייתה גם הופעה.
    • הסנדוויצ'ים המפורסמים של לאוס – בלאוס יש קטע חזק של סנדוויצ'ים, אי אפשר לפספס אותם, הם נמצאים בכל מקום ובכל שעה, מדובר בדוכנים שמוכרים לכם סנדוויצים מלאים בכל טוב, ארוחה זולה וטעימה, מושם כמאנץ' באמצע הלילה.

      ואנג ויאנג
      ואנג ויאנג
  • הלגונה הכחולה (Blue lagoon) – נחמד אם יש לכם זמן, מדובר בלגונה הממוקמת כ-7 ק"מ מחוץ לואנג ויאנג וניתן להגיע אליה עם קטנוע. יש שם המון תיירים קוריאנים וכמה מסעדות. סה"כ בריכה קרה ונעימה עם תשלום סמלי בכניסה (אנחנו אמרנו שאנחנו סטודנטים והכניסו אותנו בלי תשלום).

לינה: בגלל האווירה הכיפית שיש במקום, גם ההוסטלים שם מגניבים. 2 שאנחנו היינו בהם ומאד ממליצים:

    • דורמס – Real Vang Vieng Backpacker Hostel 2 -אם בא לכם להכיר אנשים זה המקום, יש שולחן סנוקר, חדר סרט ובריכה (שגילינו עליה בדיעבד). במקום קיימים גם חדרים פרטיים.
  • חדר זוגי – Chillao Youth Hostel – אחריי קצת התמקחות קיבלנו כמעט באותו מחיר חדר פרטי עם ארוחת בוקר בהוסטל הזה. ממליצים בחום!

איך מגיעים? מיניבוס מלואנג פראבנג לואנג ויאנג, נסיעה של כ-6 שעות (תלוי בעצירות).

פאקסה

בלאוס יש לופ אופנועים שחובבי הרכיבה בוודאות לא יוותרו עליו. הלופ יוצא מהעיר פאקסה, אליה ניתן להגיע באמצעות סליפר מואנג ויאנג (ניתן להזמין בכל סוכנות). למי שאינו רוכב אבל בכל זאת רוצה לחוות את לאוס האמיתית יכול להגיע מפאקסה לטאד לו באוטובוס מקומי.

בפאקסה אין הרבה מה לעשות, בעיקר תחנת ביניים להגיע לכפרים. היינו בשוק המקומי (היינו התיירים היחידים), תוכלו למצוא אותו על המפה.

חשוב – תשבעו מוקדם, או לפחות תצטיידו לפניי – רוב המקומות נסגרים לפני 10, על ברים מניחים שהבנתם שאין מה לדבר 🙂

לינה: Lankham Hotel – חדר זוגי סטנדרטי. בהתחלה הייתה לנו בעיה עם המים, עזרו לנו מיד.

טאד לו

טאד לו
טאד לו

הגעה לטאד לו: מפאקסה תתפסו נהג טוק-טוק לתחנה המרכזית (הם נוסעים על הכבישים המרכזיים, אם לא תסתדרו תוכלו להיעזר בקבלה של המלון). כשתגיעו לתחנה לכו למודיעין ובדקו איפה האוטובוס לטאד לו. מדובר בנסיעה קצרה של שעתיים בערך. מומלץ לעקוב במפס מי אחר נסיעת האוטובוס כדי להבין איפה לרדת.

התחנה שבה תרדו היא הכביש הראשי הקרוב ביותר לכפר, שנמצא כקילומטר וחצי ומשם. אם אתם עם תיקים יהיה קצת קשה לעבור את החלק הזה ברגל, אנחנו ביקשנו מאחת המקומיות טרמפ על הקטנוע שלה (שהיה מחובר לעגלה) בתמורה לתשלום.

מדובר בכפר קטן ולא כל כך מתוייר (יש בו שתי מסעדות, ומכולות שהן הקומה הראשונה של בתים פרטיים ויכילו בעיקר חטיפים מקומיים ואוראו) אבל כנראה החוויה הכי אותנטית שתוכלו לקבל. בבוקר תתאוררו לצלילי התרנגולות והחזירים ומהמרפסת תוכלו לראות את המקומיים מתרחצים בנהר.

הגשר בטאד לו
הגשר בטאד לו

מה עושים בטאד לו?

    • באזור טאד לו 3 מפלים מפורסמים, כאשר אחד מהם, הנמצא במרחק הליכה מהכפר, הוא הגבוה ביותר במדינה, בקשו עזרה מהגסטהאוס או היעזרו במפה.
    • להשכיר אופנוע ופשוט לנסוע, להיכנס לכפרים ולעצור בשווקים. במאפס מי יש כמה נק' מסומנות, תשתמשו בהן. אותו דבר ניתן לעשות עם אופניים.
  • לקרוא ספר ולהנות מהשלווה!

לינה: יש מספר בקתות בכפר, אנחנו הגענו לחלק הכי קרוב לנהר ולקחנו בקתה עם מרפסת שמשקיפה עליו. רמת הבקתות תלויה במחיר, החדרים כולם טובים ונקיים, בחדר שאנחנו בחרנו הייתה מקלחת באקטים משותפת מחוצה לו (תשתדלו להתקלח לפניי שמחשיך – זמן המים החמים מוגבל). לצערנו אין לנו מושג מה היה השם של המקום (לא בטוחים שהיה לו שם).

מעיין ליד טאד לו
מעיין ליד טאד לו

טיפים כללים:

    • שמענו כל מיני שמועות על האנשים בלאוס, ושהם פחות נחמדים מכל המדינות מסביב. כולם נחמדים, פשוט תחייכו 🙂 האנשים בכפר מאד מסבירי פנים ומנסים לעזור.
    • אין כל כך אור בלילה אז מומלץ להסתובב עם פנס/פלאש.
  • אוכל – גם המכולות נסגרות מוקדם, ככאלו שהרעב תוקף אותם באמצע הלילה, החזקנו חטיפי חירום.

4000 האיים (דון דט)

הגשר המחבר בין 2 האיים המרכזיים בדון דט
הגשר המחבר בין 2 האיים המרכזיים בדון דט

מדובר בקבוצת איים שנמצאים על פיצול נהר המקונג. רוב התרמילאים מגיעים לאי דון-דט. מי שמגיע לשם בעיקר נהנה מאווירה קלילה, ספר ליד הנהר ובעיקר שלווה. חיי הלילה באי הם אינטימיים, בעיקר בברים של הגסטהאוסים.  

מה עושים דון דט?

שוכרים אופניים ופשוט מטיילים. יש אי נוסף שמתחבר לדון דט באמצעות גשר, כשהגענו אליו רצו לגבות מאיתנו תשלום כניסה (לכל מי שאינו גר באי) אז לא הגענו אליו.

ניתן גם סתם להיכנס לנהר ואפילו לעשות טיובינג (אנחנו עשינו מספיק טיובינג בואנג ויאנג)

לינה: מומלץ להגיע למקום ולחפש, יש מספיק מקומות.

איך מגיעים?

אוטובוס מקומי (ככה הם קראו לזה, יותר בכיוון של טוקטוק ענק) מהתחנה המרכזית של פאקסה – אחת החוויות המצחיקות, מביכות ומגניבות שהיו לנו – ילדים ומבוגרים מקומיים, בע"ח, כולם מצטופפים יחד כדי שלכולם יהיה מקום. אוכלים אורז משקית עם הידיים ובדרך עוצרות נשים שמוכרות גרונות של עופות לאכילה – צריך לנסות כדי להבין 🙂
האוטובוס מגיע לעיירה על גדות הנהר ומשם לוקחים סירה קטנה לאי.

שלט באחת המסעדות בדון דט
שלט באחת המסעדות בדון דט

מדון דט חצינו יבשתית את הגבול לקמבודיה.

יש לכם שאלות נוספות? רוצים להתייעץ על לאוס? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו: וייטנאם קמבודיה לאוס בורמה 

כתיבת תגובה